Lidselmash Lida, čtyřnásobný běloruský mistr, se dostal na konci sezóny do problémů, protože hlavní sponzor, kterého měl klub v názvu, se rozhodl klub ze stotisícového měst Lida v západním Bělorusku dál nepodporovat. Lida navíc vypadla již ve čtvrtfinále ligové play-off s Homelem a sezóna tak pro hráče skončila dřív, než by si fanoušci přáli. Ale úspěšný trenér již angažmá má. V české VARTA futsal lize.

„S Viktorem Tarčilem jsem se již dohodl, že od 1. srpna tohoto roku zaujme pozici hlavního trenéra našeho klubu,“ řekl pro ukrajinský web futsalua.ogr prezident Svarogu Michail Žák, což nám osobně potvrdil. „Svarog potřebuje vítězného trenéra a Viktor Konstantinovič, podle mého názoru, dlouho chtěl vyzkoušet práci v zahraničí. Se vší úctou k mistrovství Běloruska, doma už jako trenér dosáhl všeho, potřebuje další motivaci. Takovou příležitost mu s radostí dám,“ řekl šéf teplického klubu, který s trenérem o této možnosti nezávazně hovořil již při přátelských zápasech Svarogu v Bělorusku.

Českého fanouška ihned napadne, zda si sebou trenér přivede nějaké hráče. „Dávám kouči volnou ruku pro výběr dvou nebo tří hráčů,“ vysvětluje Michail Žák. „Nyní trenér jedná s potenciálními kandidáty, v této věci mu důvěřuji. Během 10-12 dnů se musíme rozhodnout o nově příchozích a zahájit proces vydávání víz.“

Zároveň je jasné, že novou posilou nebude největší klenot Lidy. „Vladimir Žigalko nás bohužel odmítl, protože bude ve své kariéře pokračovat v Bělorusku,“ vysvětlil prezident Svarogu. Podle posledních informací Žigalko, kterého naši hráči znají ze vzájemných soubojů s běloruskou reprezentací, přestupuje do celku Stalitsa Minsk, který aktuálně bojuje o účast v Lize mistrů.

Co nové změny ve Svarogu finalistovi ligy přinesou, budete moci sledovat od zahájení letní přípravy.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?