Prvním sestupujícím celkem se staly už na podzim Litoměřice, které nejvyšší soutěž odhlásily. Druhý sestupující je tým VŠB-TU Ostrava. Místo nich přichází do VARTA futsal ligy vítězové obou skupin 2. ligy futsalu. Ze západu Dynamo PCO České Budějovice a z východu tradiční účastník Nejzbach Vysoké Mýto.

K zásadní změně došlo na jihu Moravy. Bazooka CF Uherské Hradiště nadále v první lize pokračovat nebude. Místo ní se do VARTA futsal ligy vrací Tango Hodonín. "Bazooka přenechala práva na první ligu klubu SKP Olympia Hodonín, z. s. a tento klub se pak na základě společné žádosti spojil s druholigovým Tangem Hodonín," vysvětlil předseda Výkonného výboru SFČR Otakar Mestek. Právě sloučení obou hodonínských klubů schválil VV na svém květnovém zasedání.

Týmy VARTA futsal ligy 2019/2020

AC Sparta Praha
Svarog FC Teplice
FK ERA-PACK Chrudim
SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
Helas Brno
SK Olympik Mělník
FC Démoni Česká Lípa
FTZS Liberec
Nejzbach Vysoké Mýto
FC Dynamo PCO České Budějovice
FC Tango Hodonín

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?