Sparta zvládla utkání dokonale a dominovala na palubovce i potřetí v řadě. V prvním poločase vstřelili Pražané čtyři góly a prakticky rozhodli. Z první trefy se radoval Cupák a v 11. minutě zvyšoval na 2:0 Slovák Tomáš Drahovský. Ten po utkání převzal hned tři trofeje. Stal se nejužitečnějším hráčem sezony, nejlepším zahraničním futsalistou ligy a také nejproduktivnějším hráčem play off.

Třetí trefu obstaral Wilde a ani on nezůstal pozadu. Web eFutsal.cz ho po utkání vyhlásil nejlepším hráčem finálové série a tento Brazilec obdržel i cenu pro nejlepšího střelce play off za úctyhodných šestnáct branek. Ale zpět k zápasu. Na poločasových 4:0 zvyšoval Seidler.

Po přestávce Pražané kontrolovali náskok a v posledních pěti minutách ještě udeřili do prázdné brány. Postupně se trefili Novak a Drahovský. Na mistrovském poháru tak poprvé přibyl štítek se jménem AC Sparta Praha.

Ondřej Vahala, brankář Sparty: "Bylo dobře, že jsme do Teplic jeli za stavu 2:0, nebyli jsme pod žádným tlakem. Defenziva pracovala v celé sérii velmi dobře. Nevím, jestli to bylo tím, že jsme v semifinále s Chrudimí dostávali hodně gólů, nebo slabším finálovým soupeřem. S Chrudimí by asi bylo finále těžší než proti Teplicím."

David Černý, kapitán Svarog FC: „Byla to pro nás velká zkušenost, jen mě mrzí, že finálové zápasy proběhly takovým způsobem. Ani k jednomu finálovému zápasu jsme nepřistoupili dobře. Vždy jsme brzo prohrávali a vždy to bylo po našich individuálních chybách. Sparta nás jednoznačně přehrála, ukázala svou kvalitu a zaslouženě bere titul. Byla to pro nás velká škola a věřím, že jsme se z toho všichni poučili, že finále se takto hrát nedá. Spartě gratuluji a přeji jí v Lize mistrů hodně štěstí. Celkově sezonu hodnotím určitě kladně. Odehráli jsme nespočet kvalitních utkání v základní části a přenesli si dobrou formu i do play off, kde nás zastavila až Sparta. Všichni se teď těšíme na odpočinek a věřím, že příští sezonu se vrátíme ještě silnější.“

Svarog FC Teplice - AC Sparta Praha 0:6 (0:4)

Branky: 8. Cupák (Drahovský), 11. Drahovský, 16. Wilde (Novak), 20. Seidler (Cupák), 35. Novak, 36. Drahovský.
Konečný stav série: 0:3.

Další aktuality

První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu
První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu 17.03.2024

Slavia překvapivě prohrála první čtvrtfinále v Edenu s Chomutovem 2:6. Po prvním poločase sešívaní vedli 2:0, navíc Kuchta nastřelil v závěru tyčku z 10m přímého kopu. Po změně stran ale přišly dvě červené, dvě inkasované branky v oslabení a nováček soutěže odjel z Prahy po své premiéře v play off s prvním bodem v sérii.

Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii
Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii 15.03.2024

Je tu play off! Jako první začne čtvrtfinálová série mezi Slavií a Chomutovem v neděli večer po fotbalovém utkání v Edenu. Chomutov je plný sebevědomí, trenér Slavie nabádá k ostražitosti. Co zaznělo před výkopem z obou kabin?

Zdeněk Sláma: Proti Chomutovu musíme využít své zkušenosti
Zdeněk Sláma: Proti Chomutovu musíme využít své zkušenosti 15.03.2024

Zdeněk Sláma se stal z trenéra opět naplno hrajícím koučem. Slavia před play off s Chomutovem řeší marodku a musela složit nové čtyřky. Co zkušený futsalista od souboje s Baníkem očekává?