Jak to vypadá s vašim zraněním? 
Na konci jednoho z tréninků mi ruplo ve svalu. Nepustilo mě to naplno do hry. De facto nemůžu kopnout do míče. Ten sval je natažený, ale dovnitř nevidím. Dávám tomu klid. Uvidím, jak to bude na tréninku, podle toho se rozhodnu, jestli budu moct klukům pomoct. 

Zranit se před finále, to musí hodně mrzet.
Zranění k futsalu patří. Myslím, že trénujeme nejlépe v lize, máme opravdu náročné a časté tréninky. Buď to může přinést ovoce, můžeme být skvěle připraveni, nebo tam je to negativum, že je méně regenerace a pak se můžou přihodit zranění. Může to být tím, ale nemusí. Zranění je i o náhodě. 

Zatím finálová série nevypadá dobře. Při druhém zápase na Spartě jste byli bez šance. 
To je pravda. My měli taktiku, že budeme bránit, vyrážet do brejků. Ale neměli jsme ani jeden brejk. Není to tím, že bychom hráli špatně, ale Sparta neudělala ani jednu chybu. 

A není to tím, že Sparta načasovala formu parádně, kdežto u vás to není ideální? 
Možná ano, možná to hraje roli, ale až takhle bych to neřekl. Sparta má kvalitní kádr celou sezonu, na českou ligu má výjimečné hráče. Je výborná na balonu, hrozně těžko se jí berou míče. Když se dostane do úzkých, je schopná si poradit. 

Vy jste hrál finále šestkrát. Vypadá to, že sedmička v tomto případě nebude šťastným číslem. 
Zatím to tak nevypadá… Ale já to beru pozitivně. Bude to vůbec poprvé, co skončím před Chrudimí. (smích)

Ale není to skličující, když zase skončíte těsně pod vrcholem? 
Člověk hraje futsal celý život, v sezoně deset měsíců, proto, aby vyhrál. Nehraje to pro to, aby byl druhý. Ale je to sport. Zatím je Sparta lepší a vede 2:0 na zápasy. Ale ještě není konec. 

Psychicky tedy na tom nejste špatně? 
Sparta má teď výhodu v tom, že si může dovolit zaváhat. My už ne. Ale pořád to pro nás je jako před finále, pořád totiž musíme vyhrát tři zápasy.

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.