První finále ovládla jednoznačně Sparta, která na severu Čech zvítězila 6:1. Do sestavy se navíc domácímu celku vrací Tomáš Drahovský – nejproduktivnější hráč ligy. Teplice naopak nebudou mít v sestavě Claudinha, jenž viděl v prvním finále třetí žlutou kartu a musí si odstát jedno utkání.

Ohlasy před utkáním

Beni Simitči, trenér Sparty: „Musíme zapomenout na páteční výhru a s pokorou a bez podcenění vlítnout na Svarog i doma! V pondělí budu mít k dispozici i Drahovského, který si odseděl trest za tři žluté karty, ale Hrdina ho hrdinsky doplnil a uvidíme, zda se mi Draho dostane do základu. Snad kvůli super výkonům po celou sezonu ano. (smích) Doma před plnou halou budeme chtít potvrdit druhý bod v sérii s dobrým výkonem. Když to možná bude náš poslední domácí zápas v sezoně, tak se chceme rozloučit pořádně! Jdeme si pomalu, ale jistými kroky pro mistrovský titul. Ať žije Sparta!“

Jiří Baran, hráč Svarog FC: „Od zápasu očekávám obrovský boj. Jedeme na Spartu s cílem uspět a uděláme pro to maximum. Víme, co od Sparty čekat. Trenér má připravený jistý plán a když ho budeme plnit, věřím, že máme šanci uspět!“

Michal Hůla, brankář Svarog FC: „Do Prahy jedeme s jedním jediným cílem, a to je vyhrát a srovnat stav série! Každý člen mužstva musí odvést stoprocentní výkon, abychom mohli pomýšlet na vítězství. Musíme zlepšit oproti prvnímu zápasu hlavně zakončení, protože na jeden gól se těžce vyhrává.“

Kdo zápas píská?

Hlavními rozhodčími pátečního zápasu jsou pánové Libor Kaštánek a Filip Nešněra. Mezi střídačkami bude hru sledovat Tomáš Markovský. Delegáty zápasu jsou Radek Venc a Jan Hora.

Kde zápas sledovat?

Pokud nedorazíte do haly, můžete utkání sledovat živě na ČT Sport. Textovou formu zápasu nabídne jako vždy server ONLAJNY.com.

Pohled do statistik play off

Nejlepší střelci: Teka (TEP, 7) - Wilde (ACS, 14)
Nejlepší nahrávači: Tato (TEP, 6) – Novak (ACS, 11)
Nejproduktivnější hráči: Teka (TEP, 12) – Drahovský, Novak (ACS, 17)
Tresty: Claudinho (TEP, 1)
Karetní ohrožení: Černý, Jeronimo (TEP)

Sestřih branek z prvního finále play off

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.