Sparta zahájila zápas mnohem lépe a po trefách Grbeši a Hrdiny vedla 2:0. Teplice snížily povedenou ranou Claudinha, ale to bylo z jejich strany vše. Do přestávky zvýšil na 3:1 svou druhou trefou sparťan Hrdina.

Po přestávce Sparta pokračovala v dominanci. Svarogu se nedařilo ani během power play. Skóre na konečných 6:1 navýšili Novak, Wilde a Seidler.

David Černý, kapitán Svarog FC: „Včerejší zápas se mi nehodnotí vůbec dobře. Udělali jsme v zápase hodně zbytečných chyb, po kterých nás Sparta vždy dokázala potrestat. Myslím si, že včera rozhodlo proměňovaní šancí. Sparta jich určitě měla více, ale i my jsme měli své šance. Bohužel, my ty naše neproměnili. Musíme se z toho poučit a v pondělí na Spartě podat o 100% lepší výkon. Jedině tak můžeme uspět.“

Tomáš Šebl, vedoucí týmu Svarog FC: "Z naší strany to bylo hrozně křečovitý. Dělali jsme příliš mnoho individuálních chyb, které kvalitní soupeř, jako je Sparta, samozřejmě potrestal. Produktivita, která se nás držela celou sezonu, tentokrát neexistovala. Spálili jsme hodně šancí. Nedařila se nám ani hra v power play. Nezbývá než zvednout hlavy a soustředit se na druhé finále."

Antonín Hrdina, hráč Sparty: "Tým dnes šlapal jako švýcarské hodinky, zaslouženě jsme urvali výhru a vedení v sérii na naši stranu. Také bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří nás podporují i na cestách. Bez nich by to nešlo. Pokud budeme pokračovat v nastoleném tempu, pevně věřím, že titul bude náš."

Svarog FC Teplice - AC Sparta Praha 1:6 (1:3)

Branky: 15. Claudinho (Taverna) – 8. Grbeša (Novak), 11. Hrdina (Vnuk), 15. Hrdina (Vnuk), 25. Novak (Wilde), 34. Wilde (Seidler), 38. Seidler.
Stav série: 0:1.

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.