Oba celky se utkaly v sezoně dvakrát. Pražané vyhrály domácí zápas v lize i pohárové semifinále ve Zruči nad Sázavou. Teplice zvítězily doma a v celé letošní sezoně ještě před vlastními fanoušky neztratily ani bod! Povede se jim sérii prodloužit? Do sestavy Severočechů se vrací hříšník Claudinho. Naopak Sparta nebude kompletní. Chybět jí bude na jedno utkání vykartovaný Tomáš Drahovský. A to je velká ztráta.

Ohlasy před utkáním

Jiří Baran, hráč Svarog FC: „Na zápas se Spartou se všichni hrozně těšíme. Je to první finále, před plnou halou, co víc si muže člověk přát? Vyřazením Chrudimi hosté ukázali, jak kvalitní tým mají. Mají také velmi kvalitní individuality, které jim dokáží z ničeho nic zlomit zápas. My se na ně dobře připravíme a myslím si, že kdo dorazí do haly, uvidí vynikající podívanou. Celkově si myslím, že by to mohla být zajímavá a vyrovnaná série, ve které budou rozhodovat ty nejmenší detaily.“

David Černý, kapitán Svarog FC: „Pro většinu z nás je finále premiéra a už se nemůžeme dočkat prvního utkání. Jsme si moc dobře vědomi, jakou má Sparta sílu a máme k ní určitý respekt. Ale jsme to my, kdo vyhrál základní část, navíc první utkání budeme hrát doma. To může být velká výhoda. Netroufám si vůbec tipovat, jak budou finálové bitvy probíhat. Každopádně my jsme připraveni a jdeme si pro titul!“

Beni Simitči, trenér Sparty: „V pátek bude svátek! Konečně se rozjede finálová série a v ní se potkají dva výsledkově nejlepší týmy základní části a zároveň jediné dva týmy, které doma bodovaly naplno. Finálová série bude o ukradení toho „domácího bodu“ a my chceme už v pátek ten jeden bod na jejich půdě získat. Mám obrovský respekt ke kvalitě kádru Svarogu a samozřejmě i k práci trenéra Bruna, který tomu týmu dal řád a funkčnost. My si nemůžeme, a hlavně nechceme dovolit soupeře podcenit, protože by nám to zlomilo vaz. Ať vyhraje ten, který bude lepší a zaslouží si to. Doufám, že to nakonec budeme my. Věřím v naši sílu!“

Kdo zápas píská?

Hlavními rozhodčími pátečního zápasu jsou pánové Jiří Lasch a Daniel Plzák. Mezi střídačkami bude operovat Ondřej Černý. Delegáty zápasu jsou Martin Černý a Jiří Hanzlík.

Kde zápas sledovat?

Pokud nedorazíte do haly, na což snad ani nemůžete pomýšlet, můžete utkání sledovat buď skrze livestream na Tipsport.cz nebo LSTV.cz. Duel komentují od 19 hodin Ondřej Zlámal a Adam Procházka. Na ploše bude dělat rozhovory Martin Kameník a hostem v přestávkovém studiu Michala Pavlíka bude Radek Klier. Textovou formu zápasu nabídne jako vždy server ONLAJNY.com.

Pohled do statistik play off

Nejlepší střelci: Teka (TEP, 7) - Wilde (ACS, 13)
Nejlepší nahrávači: Tato (TEP, 6) – Novak, Drahovský (ACS, 10)
Nejproduktivnější hráči: Teka (TEP, 12) - Drahovský (ACS, 17)
Tresty: Drahovský (ACS, 1)
Karetní ohrožení: Černý, Claudinho (TEP) – Cupák (ACS)

Sestřih branek ze vzájemných zápasů letošní sezony

Teplice - Sparta 7:3

Sparta - Teplice 5:3 (semifinále poháru)

Sparta - Teplice 7:1

Profil haly

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič ženy - 20 Kč, děti vstup zdarma

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?