Ondro, jak zpětně hodnotíte semifinále? Je to velký úspěch vyřadit mistra?
Vyřadili jsme několikanásobného mistra. Každý zápas byl nesmírně těžký a bojovalo se až do poslední vteřiny. Jsme ve finále a nikdo z nás nechce, aby vyřazení ERA-PACKu přišlo vniveč.

Co podle vás v semifinále proti Chrudimi rozhodlo o vašem postupu?
Myslím si, že hodně sérii ovlivnilo, že jsme začínali na domácí palubovce a uhráli první bod. Zápasy byly hodně vyrovnané a ve třetím zápase, když jsme dali na 10:9, tak se to asi celé zlomilo. Řekl bych, že kdyby vyhrála Chrudim, doma by si to už pohlídali.

S Liborem Gerčákem jste se pravidelně střídali. Vy jste chytal doma, on venku. Bude tomu tak i ve finále? A vyhovuje vám tento systém?
Jaká bude rotace ve finále zatím netuším. Nechám to na trenérovi. Jako každý hráč bych na hřišti trávil co nejvíce času, ale jsme dva na jednu pozici. Myslím, že kdybych chytat víc nechtěl, bylo by něco špatně.

Ve finále jste historicky chytal vždy proti Chrudimi. Vždy neúspěšně. Vyjde to nyní, když proti vám stojí Svarog?
Je to tak. Rozhodně nejsem sám. Chrudim začala vyhrávat tituly ještě dřív, než jsem o futsalu věděl. Pevně věřím, že se to letos zlomí a ten titul se udělá. Byla by to pro mě a všechny ve Spartě taková satisfakce.

V základní části jste nejprve prohráli v Teplicích a pak je doma vysoko porazili. Jak tyto dva duely mohou hrát roli?
Jasně, zápas v Teplicích si pamatuji velice dobře. Hráli jsme s nimi i v poháru. Respektujeme jejich sílu, je to kvalitní soupeř. Vyhrál základní část. Hladce prošel i do finále. Myslím, že samotné zápasy v základní části moc nevypoví. Je to finále a každý na hřišti nechá duši, aby právě on vyhrál titul.

V čem jsou podle vás Teplice silné a kde mají naopak slabiny?
Strašně jim pomáhá Geronimo, power play mají nacvičenou a hrají ji velmi dobře. Nějaké výraznější slabiny bych asi nenašel. Musíme podat týmový výkon a ještě přidat oproti semifinále, hlavně nedostávat laciné branky.

Věříte si na zisk titulu?
Nenazval bych to, že si věříme na zisk titulu, ale rozhodně jdeme udělat vše pro to, aby se nám cíl povedl. Je to finále a není se na co šetřit.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.