Ač tým Mělníku dorazil do Chrudimi jen se sedmi hráči do pole, dokázal rozjetému ERA-PACKu velmi dlouho odolávat. Bezbrankový stav vydržel až do poloviny osmé minuty, kdy Bagatini přesně rozehranou standardkou našel pravačku Davida Drozda, jenž dokázal prolomit obranný val soupeře. A poté to začalo. Slovo si vzal Brazilec Max, který dvakrát za sebou na brankové čáře dorazil volný míč do sítě a stanovil rozdíl na tři branky.

Tím však střelecké hody ERA-PACKu neskončily. Ještě do půli stihli po asistencích Martina Doši skórovat Matěj Slováček a Tomáš Koudelka, kteří stanovili poločasové skóre na 5:0. Ani po přestávce se obraz hry ve třetím čtvrtfinálovém zápase nezměnil. V chrudimské brance vyměnil Dmitrije Litviněnka Jakub Žďánský, který s klidem sledoval, jak náskok ERA-PACKu ještě více narůstá. V krátkém rozmezí se mezi střelce zapsal také Pavel Drozd, chvíli na to dokonal hattrick Max.

Klidný průběh utkání rozvířila červená karta hostujícího Nečase, v následné přesilové hře se se štěstím prosadil Everton, o dvě minuty později se trefil i Felipe. Desátou branku si dal Mělník smolně sám, střelecký účet ERA-PACKu ukončil při závěrečné power-play Matěj Slováček. Chrudimští přišli o čisté konto jednatřicet vteřin před koncem po pohledném zakončení Jiřího Vokouna.

ERA-PACK i ve třetím utkání nadělil soupeři dvojciferný výsledek a raduje se z postupu do semifinále play off. Jeho dalším soupeřem bude pražská Sparta.

 

FK ERA-PACK Chrudim - SK Olympik Mělník 11:1 (5:0)

Branky: 8. D. Drozd (Bagatini), 9. Max (Felipe), 16. Max (Everton), 19. Slováček (Doša), 19. Koudelka (Doša), 26. P. Drozd (Everton), 28. Max (Doša), 34. Everton (Felipe), 36. Felipe (Doša), 36. Machytka (vla.), 40. Slováček (Max) – 40. Vokoun (Machytka).
Konečný stav série: 3:0, postupuje Chrudim.

Další aktuality

První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu
První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu 17.03.2024

Slavia překvapivě prohrála první čtvrtfinále v Edenu s Chomutovem 2:6. Po prvním poločase sešívaní vedli 2:0, navíc Kuchta nastřelil v závěru tyčku z 10m přímého kopu. Po změně stran ale přišly dvě červené, dvě inkasované branky v oslabení a nováček soutěže odjel z Prahy po své premiéře v play off s prvním bodem v sérii.

Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii
Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii 15.03.2024

Je tu play off! Jako první začne čtvrtfinálová série mezi Slavií a Chomutovem v neděli večer po fotbalovém utkání v Edenu. Chomutov je plný sebevědomí, trenér Slavie nabádá k ostražitosti. Co zaznělo před výkopem z obou kabin?

Zdeněk Sláma: Proti Chomutovu musíme využít své zkušenosti
Zdeněk Sláma: Proti Chomutovu musíme využít své zkušenosti 15.03.2024

Zdeněk Sláma se stal z trenéra opět naplno hrajícím koučem. Slavia před play off s Chomutovem řeší marodku a musela složit nové čtyřky. Co zkušený futsalista od souboje s Baníkem očekává?