Velký podíl na závěrečném kroku má slovenský brankář Marek Karpiak, který vychytal čisté konto a pečlivá slávistická defenzíva. Červenobílí po prvním poločase vedli jenom 1:0, protože řadu šancí neproměnili. Další branky tak přidali až po přestávce, navíc vylepšili obranu soupeřova power-play, kdy změnili rozestavení a ani jednou neinkasovali. Dvě branky vstřelil Igor Leovski, po jedné Uroš Krasnič, Marko Pršič a Martin Směřička.

Marek Karpiak (Slavia): „Byla to náročná série, zejména druhý zápas, který se prodlužoval, nás stal hodně sil. Dnes jsme museli zabojovat a podařilo se. Dnes nás Plzeň trochu překvapila svým rozestavením, ale branku jsme od nich nedostali, a to bylo nejdůležitější. Vychytaná nula je pro mne velkou motivací pro semifinále a doufám i do finále.“

Uroš Krasnič (Slavia):
„Mám velkou radost z toho, že jsme vyhráli 3:0, protože máme teď více času se připravit na semifinále, které bude velmi tvrdé a náročné. Věděli jsme, že Plzni jde o všechno, proto jsme chtěli hrát trpělivě a počkat si na šance a nastřílet branky. Změnili jsme i obranu při jejich power-play, to nám také vyšlo.“

David Frič (SK Interobal): "Soupeř zaslouženě vyhrál, gratuluji mu k postupu do semifinále. Kluci nechali na hřišti vše, ale nestačilo to."

Rozovor s Radimem Zárubou (SKS)

 

Rozhovor s Michalem Holým (PLZ)

 

SK Slavia Praha - SK Interobal Plzeň 5:0 (1:0)

Branky: 7. Leovski (Záruba), 24. Krasnič (Pršič), 36. Pršič (Karpiak), 38. Leovski, 40. Směřička (Radovanovič).
Konečný stav série: 3:0, postupuje Slavia.

Fotogalerie

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.