První zápas série mezi Slavií Praha a Plzní se hrál již v prvním čtvrtfinálovém týdnu. Sešívaní doma zvítězili 4:2 a o druhý bod budou usilovat dnes na plzeňské Lokomotivě. Dva góly dal Plzni Radim Záruba, naopak plzeňský střelec Lukáš Rešetár pálil jen do tyčí.

Mezi prvním a druhým zápasem byla dlouhá pauza. „Samozřejmě nás mrzí, že je mezi prvním a druhým zápasem taková pauza. Ale my hráči s tím nic neuděláme, jsme tady od toho, abychom se co nejlépe připravili na další zápas a je úplně jedno kdy se bude hrát,“ prohlásil kapitán Slavie Jan Homola. Podle něj půjde možná o zlomový zápas celé série: „Když vyhrajeme, dovezeme si do Edenu mečbol pro ukončení série. Když prohrajeme, Plzeň srovná sérii a bude cítit šanci. V Plzni jsou vždy těžké zápasy, je to doma silný tým. Čekám ještě víc bojovnější a vyhecovaný zápas.“

Na domácí zápas se těší i reprezentant v plzeňských barvách Michal Holý: „Hrát doma je vždy výhoda, ale jaká to bude výhoda, uvidíme až po zápase. Zvu všechny diváky na parádní futsal, je to již play off a hraje se o všechno. Věřím, že dorazí v hojném počtu a my se jim odvděčíme výhrou.“ Zápas bude hodně důležitý, v tom se Holý shodnul s Homolou: „Určitě hodně důležitý, pokud chceme postoupit, tak musíme oba domácí zápasy vyhrát. Plus ještě zvládnout jedno z utkání na Slavii.“

Program VARTA futsal ligy tento týden

Pondělí, 20.00 h.: Plzeň – Slavia (2. zápas, komentovaný livestream)
Středa, 20.00 h.: Slavia – Plzeň (3. zápas, komentovaný livestream)
Čtvrtek, 19.00 h.: Mělník – Chrudim (2. zápas, komentovaný livestream)
Sobota, 18.00 h.: Plzeň – Slavia (př. 4. zápas, komentovaný livestream)
Sobota, 19.30 h.: Chrudim – Mělník (3. zápas)

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.