Sparta chce další hladkou výhru

Futsalisté Sparty Praha hrají od 20 hodin na domácím hřišti s českolipskými Démony. Už je v sérii dvakrát porazili – 8:2 a 9:1. Nyní chtějí udělat třetí krok a uzavřít sérii. „V pátek očekávám těžší zápas, protože to bude třetí zápas v sérii. Když hrajete tolik zápasů proti stejnému týmu, tak už víte, jak máte hrát. Například je rozdíl hrát proti někomu dvakrát v týdnu, nebo za sedm měsíců. Lípa je tým, který hraje zatažený futsal před vlastní brankou, ale umí velice rychle přejít do protiútoku díky rychlým hráčům. Myslím si, že to je ten důvod, proč se jim letos daří,“ prozradil před zápasem sparťan Fouad Amrani.

Česká Lípa na svém stylu nic měnit nehodlá. „Na náš pravděpodobný poslední zapas letošní sezony pojedeme do Prahy opět zodpovědně bránit. A pokusit se dát více gólů,“ doufal trenér České Lípy Karel Kruliš.

Livestream

Zápasy Sparty Praha s Českou Lípou můžete sledovat živě na Tipsport.cz a LSTV. Duel komentuje Ondřej Zlámal.

Semifinále na severu Čech?

Druhý páteční zápas obstará Svarog FC Teplice. Ten doma vyzve od 20.30 hodin Helas Brno. První utkání série vyhráli Severočeši doma 6:4. Druhý duel skončil v Brně 10:0 pro hosty. Tepličtí tak mohou ukončit čtvrtfinálovou sérii také v nejrychlejším možném termínu.

Teplický Jiří Baran vybízí svůj k tým nepodcenění: „Myslím, že určitě můžeme navázat na výborný výkon z Brna. Rozhodně nechceme nic podcenit, chceme ukončit sérii před domácími fanoušky.“

A co chystá na Severočechy Helas? „V pátek nás čeká další náročný zápas, který musíme zvládnout mnohem lépe než minulý týden v Brně. Teplice už mohou slavit postup do semifinále, ale určitě nedáme svoji kůži stejně lacino jako v předchozím zápase. Podle minulých zápasů se zdá, že Teplická guma nám vyhovuje mnohem více než domácí palubovka, takže nevidím důvod, proč se v Teplicích nepokusit o zázrak a vrátit ještě sérii do Brna,“ prohlásil gólman Marek Konečný.

Oba zápasy můžete sledovat v textové podobě na www.onlajny.com!

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?