Domácí měli katastrofální vstup do utkání a hned po jedenácti vteřinách prohrávali 0:1. Prvních deset minut bylo doslova peklo pro domácí tým. Postupně se totiž trefili hostující Tato, Černý, Baran a Daniel. První větší šance Helasu přišla až ve čtvrnácté minutě, kdy se před Jeronimem zjevil Havlín, ale branku trefit nedokázal. V závěru poločasu zafungovalo pravidlo nedáš, dostaneš. Nejprve Ovčačík neproměnil svou šanci po souhře s Mužíkem, následně se prossadil z rychlého brejku hostující Černý. 

Druhou půli začal Helas aktivně a snažil se alespoň o čestný úspěch, I přes tlak Helasu se hostujícímu celku povedlo zásluhou Novotného navýšit svůj náskok a potvrdit, že si z Brna odvezou druhý bod. Krátce před polovinou druhé části se během šestadvaceti vteřin dvakrát prosadil Djaelson a upravil na průběžných 0:8. Helas však nepůsobil úplně odevzdaně a dál bojoval o svouji čest. Dopomoci jim k tomu mohlo také pět faulů hostí, nad kterými visela hrozba desetimetrového kopu. Blízko první brance byl Ovčačík, ale trefil jen tyč. Podobně blízko byl i Lidmila, ale těsně před ním tečoval míč jeden z hostujících hráčů a brněnský mladík nezakončil. Ve 33. minutě zkompletoval hattrick Černý a nepopulární desítka na kontě hostí se blížila. Korigovat ještě mohl Havlín z volného kopu, ale těsně minul branku Teplic. V samotném závěru se ještě prosadil Novotný a upravil na konečných 0:10.

Ohlasy k utkání:

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): "Těžce se mi hledají vhodná slova, Teplice nám darovaly futsalovou lekci a ukázaly naplno svoji sílu. Od stavu 0:3 jsme nebyli schopni koncentrovanému a kvalitnímu výkonu soupeře vzdorovat. Do dalšího průběhu utkání jsme již nenašli dostatek morálních a fyzických sil, kterými by jsme utkání alespoň trochu zdramatizovali. Dnešní “škola futsalu” našemu mladému mužstvu do budoucna pomůže, bez kvalitního soupeře, se nemůžou herně posouvat a nemůžou se stát lepšími hráči."

Jiří Baran (hráč, Svarog FC Teplice): "Od začátku zápasu jsme měli vše pod kontrolou. Nastoupili jsme plně koncentrovaní a Brno nepustili k ničemu. Teď už se jenom soustředit na páteční zápas, kde můžeme čtvrtfinále uzavřít."

Statistiky

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.