ERA-PACK Chrudim si lepší vstup do vyřazovacích bojů ani nemohl představit. Proti Mělníku otevřel skóre již po čtyřiadvaceti vteřinách, kdy se z levé strany po zemi prosadil Brazilec Everton. Domácí byli silně při chuti a dařilo se jim brankáře Mareše hodně zaměstnávat. Na druhou trefu museli fanoušci v chrudimské sportovní hale čekat do šesté minuty, kdy se prudkou ranou prosadil Felipe.

Domácí předváděli kvalitní, rychlý futsal a jejich vedení rázem začalo narůstat. Postupem čase se prosadil David Drozd, podruhé Felipe a stav první půle uzavřel další povedenou ranou Everton. Ani po přestávce se obraz hry vůbec nezměnil, Olympik vyrážel, při své premiérové účasti v play off, dopředu jen sporadicky a musel sledovat, jak počet inkasovaných branek na jeho kontě rapidně stoupá.

Po gólech Matěje Slováčka a Tomáše Koudelky se gólostroj ERA-PACKu přece jen na chvilku utišil, v závěru to ale čtrnáctinásobný mistr znovu rozjel. Druhý gól přidal Everton, Felipe dokonce dokonal hattrick. Když už se zdálo, že se fanoušci vytoužené desítky nedočkají, vyhrál hlavičkový souboj v poslední vteřině Pavel Drozd a upravil tím na konečný 10:1.

Série pokračuje po reprezentační přestávce 18. dubna na hřišti v Mělníku.

HODNOCENÍ ZÁPASU

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „V zápase jsem na svém týmu viděl potřebný vývoj. Vytvořili jsme si velké množství brankových příležitostí, hráli jsme s velkou intensitou. Další plusem bylo, že jsme dokázali udržet koncentraci po celé utkání. Měli jsme kolísavé výsledky, v úvodním čtvrtfinále jsme ale rozhodli velmi rychle, již v první půli. Navíc jsme si otestovali nové herní varianty. Bylo důležité po dvou porážkách znovu zvítězit, naše práce tím ale rozhodně nekončí.“

Jakub Němec (trenér Olympiku Mělník): „Do utkání jsme šli sebevědomě s vůlí uhrát dobrý výsledek. První branka, kterou jsme dostali hned na začátku nám ale sebevědomí sebrala. V utkání se ukázala mnohem větší kvalita Chrudimi a dnes v nás neměla silného protivníka. Náš cíl se ale nemění, v jednom z utkání chceme Chrudim porazit a největší příležitost k tomu bude v následujícím utkání na domácí palubovce.“

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.