Forma v základní části

Sešívaní vyhráli v základní části třináct zápasů, tři remizovali - shodou okolností oba s obhájcem titulu - čtyři pak prohráli. Na pátou Plzeň posbírali jedenáctibodový náskok, naopak na třetí Chrudim měla Slavia osmibodové manko. Posledních sedm utkání slávisté neprohráli, ale třikrát v nich remizovali - dvakrát s Chrudimí a jednou s Plzní. Naposledy prohráli 25. ledna 0:5 v Teplicích.

Plzeňští měli hodně nepovedený podzim. Do konce roku 2018 prohráli hned šest zápasů z celkových devíti prohraných v základní části. Jednou remizovali, právě se Slavií, a desetkrát vyhráli. Aktuálně drží Interobal šňůru čtyř výher v řadě. Naposledy prohrál s Teplicemi na domácí palubovce 26. února poměrem 4:5.

Vzájemné zápasy

První souboj v letošní sezoně přišel 15. listopadu v Plzni, kde Pražané dokázali zvítězit hladce 4:0. Trefili se Krstevski, Záruba, Pršič a jeden gól byl vlastní. Odveta se hrála v Edenu 9. února a pro Západočechy dopadla o poznání lépe. Po brankách Radovanoviče, Směřička, Jošta na domácí straně a Slavíka, Rešetára, Abrhama na plzeňské straně, skončil zápas 3:3. A to hosté nedali deset vteřin před koncem desítku.

Pohled do historie

Ve čtvrtfinále play off nejvyšší soutěže se oba celky utkaly v sezoně 2015/16 i 2016/17. Oba celky jsou v této situaci potřetí. V prvním případě vyhrála Slavia 3:1 na zápasy a poté vypadla v semifinále s Benagem. O rok déle znovu sešívaní postoupili poměrem 3:1 na zápasy a dokráčeli si pro stříbrné medaile. Plzeň tak má šanci soupeři oplatit dvě vyřazení a poprat se obhajobu bronzových medailí z loňského roku.

Hráčské statistiky v základní části

Nejlepší střelci: Martin Směřička (15) - Lukáš Rešetár (27)
Nejlepší nahrávači: Igor Leovski (16) - Michal Kovács (19)
Nejproduktivnější hráči: Marko Pršič (25) - Michal Holý (33)
Počet branek v ZČ: Slavia 101 - Plzeň 110
Počet obdržených branek v ZČ: Slavia 59 - Plzeň 62

Ohlasy před prvním zápasem série

Radim Záruba (hráč Slavie Praha): "Plzeň má velice vyrovnané a sehrané dvě čtyřky, ale my máme také kvalitní kádr, čeká nás těžký boj. Vzpomínám si na sérii, kterou jsme proti Plzni naposledy zvládli a šli až do finále. Bylo by krásné něco takového letos zopakovat. Vstup do série je vždy velice důležitý, proto věřím, že doma zvítězíme."

David Frič (trenér Plzně): "Očekávám hodně vyrovnanou a náročnou sérii. Jak psychicky, tak fyzicky. Myslím si, že budou rozhodovat maličkosti. Já osobně si troufnu tipnout, že se ta série bude hrát na pět zápasů."

Livestream

První zápas série vysílá živě Tipsport.cz a také LSTV. Utkání komentuje v úterý od 20 hodin Michal Pavlík. O dalších streamech této série vás budeme informovat v programu utkání na tomto webu.

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?