Svoji premiéru v nejvyšší soutěži si odbyl brankář Adam Vondráček, který svým výkonem rozhodně nezklamal. Slávisté v úvodu zápasu dobře kombinovali a vypracovali si postupně vedení 6:1. Pak se ale soupeř i díky několika velice sporným momentům dostal zpátky do hry, červenobílí jeho snahy o dotažení výsledku definitivně ztlumili až v samotném závěru.

Diváci v Edenu viděli celou řadu pohledných futsalových akcí, úvodní gól vstřelil po krásném sólu Záruba, výstavní trefu pod víko branky přidal Klíma, své spoluhráče zásobil asistencemi Marko Pršič. Hattrick v závěru uzavřel také mělnický David Šup.

Komentáře po utkání:

Radim Záruba (Slavia): „Nechce se mi to ani moc hodnotit, bylo to poslední kolo, my jsme se neměli, kam posunout, Mělník taky ne, dohráli jsme to spíš z povinnosti. Náš přístup po získání náskoku 6:1 byl hrozný, tohle by se nám nemělo stávat. Teď už se musíme plně soustředit na play-off.“

Jiří Vokoun
(Mělník): „Už se o nic nehrálo, chtěli jsme si zápas užít a nastřílet co nejvíc branek, v prvních deseti minutách jsme ale udělali spoustu chyb a prohrávali 1:6, tím bylo o výsledku rozhodnuto.“

Adam Vondráček (Slavia):
„Jsem rád, že jsem si odchytal svoji premiéru, věděl jsem o tom už delší dobu. Je škoda, že jsme za stavu 6:1 ještě pustili Mělník dohry, polevili jsme a čekali, že se sesypou, ale oni hráli dobře, my jsme nebránili úplně důsledně, to jsem mohl zvládnout lépe.“

Statistiky

Další aktuality

Z kabiny: Začínají další tři série, v úterý v Plzni, ve středu v Chrudimi a Brně
Z kabiny: Začínají další tři série, v úterý v Plzni, ve středu v Chrudimi a Brně 18.03.2024

Plzeň, Chrudim a Helas rozehrají doma své čtvrtfinálové série a budou v nich chtít potvrdit roli favorita. Přečtěte si, co zaznělo z kabin!

První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu
První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu 17.03.2024

Slavia překvapivě prohrála první čtvrtfinále v Edenu s Chomutovem 2:6. Po prvním poločase sešívaní vedli 2:0, navíc Kuchta nastřelil v závěru tyčku z 10m přímého kopu. Po změně stran ale přišly dvě červené, dvě inkasované branky v oslabení a nováček soutěže odjel z Prahy po své premiéře v play off s prvním bodem v sérii.

Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii
Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii 15.03.2024

Je tu play off! Jako první začne čtvrtfinálová série mezi Slavií a Chomutovem v neděli večer po fotbalovém utkání v Edenu. Chomutov je plný sebevědomí, trenér Slavie nabádá k ostražitosti. Co zaznělo před výkopem z obou kabin?