VARTA futsal liga poprvé v Kutné Hoře

Zápas Sparty s Helasem Brno je unikátní v tom, že se poprvé hraje v nové kutnohorské hale Klimeška, kde v lednu hrála česká reprezentace s Ukrajinou. Navíc oba celky potřebují vyhrát. Sparta by si vítězstvím zajistila druhé místo po základní části, Helas by se udržel na sedmé pozici. Navíc fanoušci uvidí souboj Davida Cupáka proti svým bývalým spoluhráčům.

„Díky výhře nad Libercem jsme si zajistili účast v play off a můžeme tak jet na Spartu s čistou hlavou. V zápase sice nebudeme mít co ztratit, ale určitě nedáme Spartě nic zadarmo. Doufám, že zopakujeme výkon z domácího zápasu a budeme moct odjet se zdviženou hlavou,“ prohlásil brněnský trenér Tomáš Galia. Sparťan David Cupák se na Klimešku těší: „Hraje se v Kutné Hoře a oba týmy se budou chtít místním divákům předvést. Troufnu si říct, že padne hodně gólů. Chceme zápas zvládnout za tři body.“

Zápas vysílá od 20 hodin web TVCOM.cz!

Bitva o výhru v základní části

O zápase Teplic s Chrudimí se toho napsalo již mnoho. Jedno je však jasné. Pokud chce ERA-PACK nejlepší výchozí pozici do play off, na kterou byl v posledních sezonách zvyklý, musí na severu Čech vyhrát. „Potkáme se s týmem, který na vlastním hřišti ještě neztratil ani bod. Víme, že nás nečeká nic lehkého, ale budeme připraveni. Podobné zápasy potřebujeme k znovuzískání naší formy před nejdůležitější částí sezony,“ uvědomoval si trenér Chrudimi Felipe Conde.

Teplicím stačí k prvenství bod. „My se nespokojíme s remízou, chceme zvítězit. Bude to skvělý zápas s parádní zápletkou. Byli jsme překvapením pro všechny, teď už si musíte zvykat na to, že naše parta si zaslouží respekt!“ prohlásil teplický Claudinho.

Zápas můžete sledovat na TIPSPORT.CZ nebo LSTV od 20 hodin. Utkání komentuje Martin Kameník.

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.