Pojďme si rychle „projet“, co před koncem základní části víme:

- je jasné složení první čtveřice a bez ohledu na to, jak poslední kolo dopadne, budou ERA-PACK, Svarog, Sparta a Slavia hrát první čtvrtfinále v domácím prostředí
- soutěž kromě odstoupivších Litoměřic opustí také ostravské VŠB
- poprvé v historii si postup do play-off vybojoval Olympik Mělník
- o posledním postupujícím se rozhodne na dálku mezi Českou Lípou a Uherským Hradištěm
- nováčkem další sezóny bude další klub s "fotbalovým" názvem - Dynamo České Budějovice
- pravděpodobně prvním, kdo vkročí do play-off pražská Slavia, která bude své první domácí utkání hrát 2. dubna
- první TV utkání z play-off by měla Česká televize vysílat v pátek 5. 4. 2019 od 20:15, zatím není jasné, který zápas diváci uvidí


Souboj na prvních třech pozicích se rýsuje velmi zajímavě. ERA-PACK Chrudim v sezóně „poztrácel“ 7 bodů (jedna prohra, dvě remízy) a tak se Svarog Teplice, který sezónu velmi dobře rozjel a v nastaveném tempu pokračoval i po přelomu roku, před posledním kolem vyhoupl na vedoucí pozici. Tyto dva týmy si to v pátek rozdají v teplické hale od 20:00 hod. o prvenství v základní části VARTA futsal ligy.

Lepší výchozí pozici má Svarog, který má o bod více a stačí mu tak uhrát nerozhodný výsledek. Ale upřímně - teplický celek na remízy moc nehraje. Věděli jste, že Svarog od svého vstupu na ligovou scénu v roce 2017 ještě nikdy v základní části ligy neremizoval?

Páteční duel dvou vedoucích celků je přehledný, co se týká boje o první pozici. Nad oběma celky ale také visí hrozba. Kdo prohraje, vystavuje se velmi reálně „až“ třetí pozici - a to může být pro výhodu domácího prostředí při případném postupu do semifinále poměrně důležité!

V závěsu je totiž Sparta, kterou čekají náročné dny. Ve středu ji čeká domácí televizní souboj s Mělníkem a v pátek hostí Helas. Při úctě k oběma týmům, se zaváháním Pražanů se příliš nepočítá. A tak, pokud Svarog či ERA-PACK prohrají, dojde si Sparta pro stříbro…

Protože utkání v Teplicích se bude vysílat prostřednictvím webu LSTV.cz, můžete být na dálku u toho. Ale kdo to má „na Svarog“ na dojezd, ten by určitě měl dorazit do haly!

Další aktuality

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?

Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně
Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně 31.03.2024

Na posledního semifinalistu si budeme muset počkat do středy. Inter Kadaň podruhé porazil Helas ve své hale a vybojoval si pátý zápas. Brňané sice na severu Čech vedli 2:1, pak ale třikrát inkasovali a náskok domácích už nedotáhli. Rozhodne páté dějství v Brně.