Úvodní část přinesla vyrovnanou hru s větším množství šancí na straně domácích, které nerozhodila ani úvodní branka hostujícího celku. V dresu Helasu mohl několikrát skórovat agilní Vojtěch Cupák, ale na Mareše si nepřišel. Nepříznivý výsledek pro domácí vydržel do 8. minuty, o změnu skóre se postaral Cupák, v 11. minutě kapitán Ovčačík a obrat na 3:1 zařídil svoji premiérovou brankou v lize Bílý. Poločas tak vyhráli domácí 3:1.

Druhá část duelu přinesla řadu šancí, zejména však na straně domácího Helasu. Dvě vstřelené branky v 27. minutě byly vyústěním vzniklého nedorozumění při vracení míče po přerušení hry a tak neměly žádný vliv na vývoj utkání. V závěru klání se hosté odhodlali ke hře bez brankáře, a tento krok se stal nakonec Helasu osudným. S konečnou dělbou bodů byli více spokojení hráči Mělníku a nutno podotknout, že k bodu jim dopomohl laxní přístup hráčů domácího celku, který závěr absolutně nezvládl.

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): “Utkání jsme degradovali posledními třemi minutami a z vyhraného zápasu jsme udělali frašku. Po takovém závěru nemáme v play-off co dělat a měli bychom si přesně specifikovat důvody takovýchto výkonů.”

Jakub Němec (trenér, SK Olympik Mělník): "V Brně jsme měli velké problémy se složením týmu, protože naše marodka je obrovská. V prvním poločase bylo znát, že v této sestavě nejsme sehraní a navíc se přidala únava z cesty. Helas měl díky tomu v prvním poločase převahu a k vedení 3:1 si ještě vytvořil několik dalších velkých šanci. Do druhého poločasu jsme si ujasnili co budeme hrát a řekli jsme si že to odmakame a odvezeme si odtud body. Náš výkon se hodně zvedl a diky nasazení a že jsme na hřišti nechali všechny síly jsme si bod zasloužili."

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.