Páteční porgram 19. kola VARTA futsal ligy

20:00 ERA-PACK Chrudim - Helas Brno
20:00 Olympik Mělník - FTZS Liberec
20:00 VŠB-TU Ostrava - Interobal Plzeň
20:30 Sparta Praha - Uherské Hradiště

Futsalisté Uherského Hradiště čeká těžký oříšek na palubovce Sparty, která se pyšní nejlepším útokem. "Ještě před nedávnem jsme si mohli o střetnutí proti Spartě nechat jenom zdát. I proto jsme měli v úmyslu vyrazit do Prahy už dopoledne a ještě před zápasem navštívit Matějskou pouť, abychom se na zdejších atrakcích co nejvíce zadaptovali na jeho očekávaný scénář," usmíval se trenér Bazooky Jaroslav Hastík a s nadsázkou dodal: "Hráči však nedostali dovolenou, a tak se budeme modlit, aby se někde na D1 nezpříčil kamion a my stihli začátek. Na duel proti futsalovým světoběžníkům se přesto těšíme, nehodláme spáchat harakiri a ani nestojíme o žádný zápis do knihy rekordů."

Poslední tým tabulky hostí Plzeň. "Čeká nás teď poslední profi tým. Budeme chtít navázat určitě na náš domácí zapas se Slavií a soupeře potrápit. Už budeme v daleko lepší sestavě oproti Teplicím, takže by to mělo být v pohodě," podotkl trenér VŠB-TU Ostrava Martin Kapsa. Plzeň však vyráží na východ Čech i s aktuálně ve výborné formě hrajícím Lukášem Rešetárem, který má před zápasem jasno: "Do Ostravy jedeme určitě zvítězit. Máme teď sérii čtyř zápasů, ve kterých musíme urvat dvanáct bodů, abychom šli do play off z pozice, ve kterou jsme po Novém roce doufali. Očekávám, že Ostrava bude chtít vycházet ze zabezpečené obrany a spoléhat na rychlé protiútoky. Bude na nás, kolik si dokážeme vytvořit šancí a jak je dokážeme proměňovat."

Další aktuality

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.