Na začátku utkání podržel svými zákroky tým slovenský brankář Marek Karpiak, v sedmé minutě ale už proti střele Petra Zapletala neměl šanci zasáhnout. O pět minut později vyšel slávistům signál, po kterém Uroš Krasnič vyrovnal, hned v následujících dvou minutách přidali branky Radovanovič a Leovski. Domácí už další šance nevyužili, několikrát také trefili tyč.

Po přestávce nastoupil do branky Jan Žežulka, do hry se dostali také juniorští reprezentanti Daniel Hájek a Zdeněk Sita. Ve 25. minutě přidal čtvrtou branku po Směřičkově přihrávce David Jošt a když po krásné kličce a stahovačce přidal pátou branku Marko Pršíč, zdálo se být rozhodnuto. Domácí se ale nevzdali, ve 28. minutě snížil Havrda. Hosté se dostali pod tlak pěti faulů a museli čelit pětiminutové power-play České Lípy. Zapletal přidal svoji druhou branku a hned třikrát se měnil stav ještě v poslední minutě. Dvakrát se trefili slávisté do prázdné sítě, Žežulku překonal kapitán Miroslav Rott.

Komentáře po utkání:
David Jošt: „Tři body máme, to je to hlavní, ale zápas to z naší strany povedený nebyl, měli bychom to zvládnout mnohem lépe. Za stavu 5:2 jsme přestali hrát, měli jsme pocit, 6e to už máme v kapse, nakonec musíme být rádi za dva góly v závěru do prázdné branky.“
Martin Směřička: „Nezačali jsme dobře, pustili soupeře do řady šancí a nakonec i do vedení. Podařilo se nám skóre do poločasu otočit díky tomu, že nám vyšly nějaké naše signály. Chtěli jsme hrát aktivně, kontrolovat hru, to se nám ale v druhém poločase tolik nedařilo.
Karel Kruliš: „Myslím si, že jsme odehráli mnohem lepší utkání než to poslední proti Spartě, bohužel jsme neproměnili svoje šance, pro to, abychom uspěli, jsme potřebovali nastřílet víc branek. Ale jsem rád, že jsme Slavii byli vyrovnaným soupeřem.“

FC Démoni Česká Lípa - SK Slavia Praha 4:7 (1:3)

Branky: 7. Zapletal (Semerád), 28. Havrda (Rott), 37. Zapletal, 40. Rott (Hrubý) – 13. Krasnič (Radanovič), 13. Radovanovič (Pršič), 14. Leovski, 25. Jošt (Směřička), 26. Pršič (Leovski), 40. Pršič (Záruba), 40. Záruba.

Fotogalerie

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.