Utkání začalo přesně podle plánu, už ve druhé minutě poslal domácí do vedení kapitán Lukáš Rešetár, když mu míč naservíroval Michal Holý. Plzeň byla v úvodu utkání aktivnější a více držela míč. V páté minutě přišla teplická odpověď a skóre se srovnalo na 1:1. Tento stav ovšem neplatil dlouho, v 7. minutě předvedl další výbornou individuální akci Lukáš Rešetár a podruhé rozvlnil síť hostů. Plzeň i nadále kontrolovala hru a byla v útoku nebezpečná. V brance domácích nastoupil opět Jakub Luhový, který si také počínal jistě. Bohužel závěr poločasu se Teplicím vydařil. V 19. a 20. minutě utkání dvakrát udeřily a rázem byli hosté ve vedení. „Celý ten první poločas šel podle plánu, hru jsme kontrolovali. Vedli jsme zaslouženě, měli jsme ještě další šance. Bohužel v závěru přišly dvě minuty, které úplně otočily celý průběh," prozradil rozčarovaně Lukáš Rešetár.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s jasným cílem - rychle vyrovnat. Po několika dobrých šancích se to povedlo ve 30. minutě Michalu Holému, který zužitkoval souhru s Michalem Kovácsem. Vyrovnaný stav měl ale jepičí život. Ani ne minutu po vyrovnávací brance opět udeřili hosté a znovu o gól vedli. Za další tři minuty už to bylo o dva góly, když Teplice využily rychlý brejk. Plzeňští neměli na výběr a závěr zápasu odehráli v power-play. Brankářský dres si oblékl Michal Holý a začalo dobývání branky hostů. Dvě minuty před koncem se po výborné souhře a milimetrové přihrávce Jaroslava Slavíka prosadil Lukáš Rešetár, který zaznamenal hattrick a snížil na 4:5. V zápětí Plzeň zaznamenala pátý a minutu před koncem šestý faul a hosté tak dostali výhodu 10m kopu. Střelu hostujícího hráče však zastavila pravá tyč Luhového branky a domácí se opět rychle vrhli do útoku. V závěru si dokázali vypracovat několik střeleckých příležitostí, jenže hráči Teplic obětavě padali do střel nebo je výbornými zákroky podržel gólman. Domácí tak vyrovnávací branku vstřelit nedokázali a utkání skončilo výhrou Teplic 5:4.

Lukáš Rešetár k utkání: "Slepené branky Teplic na konci prvního poločasu byly klíčovým momentem utkání. My jsme ten poločas měli dohrát tak, abychom vedli 3:1 a mohli jsme utkání kontrolovat. Dnes jsme ve hře 4 na 4 byli lepší, Teplice nám nestačily. Pomáhali si ve hře s gólmanem, což pro nás bylo nepříjemné. Oni tím dokázali temto hry rozhodit a jestli dobře počítám, tak nám z toho dali dva góly a další dva ze standartek. Bohužel ve čtyřech na nás neměli a přesto ten zápas vyhráli. Závěr zápasu byl podobný jako se Spartou. Opět jsem v závěru snižoval, dnes o něco dřív a měli jsme na konci ještě necelé dvě minuty."

Jaroslav Slavík k utkání: "Chyběly nám góly. Střel jsme dnes měli dost, bohužel jsme neměli dost štěstí. Teplicím tam dnes oproti nám spadlo téměr všechno. Teplice byly velmi těžky soupeř. Individuálně a technicky na tom byli velmi dobře, bylo vidět, že jsou sehraní. Naše čtyřka spíše bránila a moc jsme se nedostávali do hry. Musíme tenhle zápas hodit co nejrychleji za hlavu a vyhrát zbylá utkání, abychom se před play-off dostali do herní pohody."

SK Interobal Plzeň - Svarog FC Teplice 4:5 (2:3)

Branky: 2. Rešetár (Holý), 7. Rešetár, 30. Holý (Kovács), 38. Rešetár (Slavík) – 5. Tato, 19. Teka, 20. Nene, 30. Tato (Teka), 33. Nene.

Fotogalerie

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.