Tým z Liberce se ještě nestihl na chrudimské palubovce ani pořádně rozkoukat a již musel dotahovat ránu. Hosté prakticky inkasovali tři branky z prvních tří střel chrudimského mistra. Poprvé se skóre měnilo zásluhou Romana Mareše po 44 vteřinách, následně se štěstím skóroval Matěj Slováček, kvalitní tříminutovku podtrhl nejlepší střelec Chrudimi Pavel Drozd. Nenasytná Chrudim ale nezbrzdila a brankáře Garčára nadále pravidelně zásobovala.

Do střelecky listiny se v prvním dějství zapsalo dalších pět hráčů, v samotném závěru upravil Matěj Slováček druhou trefou v utkání již na 9:0! Po pauze již náskok ERA-PACKu nerostl tak výrazně, přesto se ale fanoušci v Chrudimi bavili. Na metu dvougólového Slováčka se dotáhl ještě slovenský reprezentant Martin Doša.

V posledních minutách se do střelecké listiny zapsali i Michal Mareš Dominikem Balogem, pro kterého to byla premiérová trefa ve VARTA futsal lize a zároveň se jednalo o stý gól ERA-PACKu v probíhající sezoně. Chrudimští zničili Liberec výsledkem 13:0 a upevnili si vedení v tabulce nejvyšší soutěže.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Odvedli jsme dobrou práci, zejména na samotném začátku utkání. Začali jsme ve skvělém rytmu, vytvořili jsme si spoustu šancí a potvrdili je kvalitní prací v defenzívě. Hlavně mě těší kolektivní výkon, který byl základem dobře odehraného zápasu. Důkazem toho je, že v utkání alespoň jednou skórovali všichni hráči.“
 
Pavel Bína (kapitán FTZS Liberec): „V Chrudimi jsme si chtěli vyzkoušet některé prvky v obranné fázi, nicméně jsme to celé pochopili až po prvním poločase, který jsme odehráli doslova ostudně. Bylo to nejhorších 20 minut v letošní sezoně. Ve druhé dvacetiminutovce jsme více zalezli, s čímž měl soupeř už větší problém a do tolika šancí se už nedostával. Bohužel to bylo pouze o tom, inkasavat co nejméně. Dopředu jsme si proti skvělým hráčům Erapacku nevytvořili téměř nic.“
 

FK ERA-PACK Chrudim – FTZS Liberec 13:0 (9:0)
Statistiky zápasu

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?