Helas se dostal v zápase do vedení 1:0 po signálu z autu. Následně dokázal vyrovnat stav zápasu na 1:1 Dominik Mládek po krásné individuální akci kapitána Dominika Pánka. Bohužel chvíli před konce poločasu to byl právě Pánek, který nabídl soupeři gól doslova na zlatém podnose a do šaten jsme odcházeli za stavu 1:2 pro soupeře.

Ve druhé půli jsme opět dokázali vyrovnat, když Mládek uklidil do prázdné brány dělovku Janity, kterou brankář pouze vyrazil těsně před sebe. Následně si Helas opět pomohl signálem z rohu, který z voleje uklidil Matyska do naší brány a opět jsme v zápas už po třetí prohrávali.

Následně jsme se opět prosadili my, když jsme se krásně dostali z presingu soupeře a Černohorský postupoval sám na brankáře a srovnal na 3:3.

Hattrick nakonec dokončil Dominik Mládek tři minuty před koncem, kdy nás poprvé v zápase poslal do vedení, který už jsme si nenechali vzít.

Martin Kapsa (trenér VŠB-TU Ostrava): "Máme první výhru, první tři body a konečně jsme doma k výkonu přidali i body. Myslím si, že tak dlouho na vítězství ještě nikdo z nás nikdy nečekal a navíc nám ta výhra všem hodně pomůže do další části sezóny!"

Tomáš Galia (trenér Helas Brno): "Výsledek na VŠB nás poslal do boje o záchranu a bohužel musím konstatovat, že zcela zaslouženě. Ostrava nás porazila naprosto jednoduchým způsobem, bojovností a větší touhou získat první ligové body. Našim výkonem jsme se dostali do pozice, ve které jsme nechtěli být, nicméně si za tuto situaci můžeme pouze sami a proto nám nezbývá nic jiného, než zmobilizovat všechny síly a vrátit do naší hry základní a zásadní prvky, které nám v posledních utkáních chyběly."

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.