Démoni vyhráli poslední tři zápasy v řadě a i proti Chrudimi se jim zpočátku vedlo velmi konkurenceschopně. První výrazné ohrožení branky České Lípy přišlo po zakončení Maxe do tyče, první branka přišla o tři minuty později. Ztrátu domácích potrestali v samostatném úniku Felipe s Martinem Došou, kteří otevřeli skóre utkání. Postupem času se náskok chrudimského týmu navyšoval. Ve čtrnácté minutě dvě slepené branky Evertona a Maxe, které odpor soupeře zlomily.

Do konce poločasu sice již žádná branka nepadla, gólman Kirov kapituloval až po přestávce. Krátce po návratu z kabin se dvougólovým střelcem stal Max, brazilskou nadvládu střelců následně dvakrát ukončil Pavel Drozd. Když v pětatřicáté minutě zvyšoval již na 7:0 Felipe, zdálo se, že Démoni si příliš lichotivý výsledek neodnesou. Nakonec přesto dokázali vsítit dvě čestné branky z nohy Švece a Hrubého. Dvanáctá výhra Chrudimi v letošním ročníku VARTA futsal ligy se udála s výsledkem 7:2.

HODNOCENÍ ZÁPASU

Karel Kruliš (trenér Démoni Česká Lípa): „Dnešní zápas byl velmi náročný, ale troufnu si říct, že jsme k němu přistoupili zodpovědně a i přes chyby které jsme udělali, tak zápas kluci odehráli dobře. Soupeř má obrovskou kvalitu a tou se u nás prezentoval. Nás může těšit že jsme ke konci zapasu dvakrát skórovali a to je pro nás důležité do dalších zápasů. Do repre pauzy jsme si vložili pohárový zápas tak aspoň nevypadneme ze zápasoveho rytmu. Budeme se dále připravovat na další pro nás důležité zápasy."

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Tým se postupně vzpamatovával z nabírání fyzické kondice. Po dvou náročných týdnech tréninku jsme, pochopitelně, vytvořili řadu technických chyb a měli několik špatných momentů, ale i přesto vývoj utkání kontrolovali. Diktovali jsme tempo hry, což vidím jako velké pozitivum. Bohužel jsme v závěru ztratili koncentraci a zbytečně dvakrát inkasovali, celkově jsem ale s naším výkonem spokojen.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.