Slavia měla v úvodu převahu a několik výborných šancí, Záruba ale v té největší po rozehrání rohového kopu trefil jednou z mělnických obránců do zad. Prvním střelcem byl nakonec domácí Dominik Šup, který z dorážky prostřelil Marka Karpiaka. Mělník dokonce šel do dvougólového vedení, když se po deseti minutách prosadil prudkou ránou z dálky Gabčo, do střelecké pozice si ale pomohl přinejmenším sporným zákrokem rukama.

Červenobílí do přestávky srovnali skóre a postupně se začali prosazovat svoji kombinační hrou. Ve 13. minutě snížil na rozdíl jedné branky Igor Leovski, o vyrovnání se postaral Záruba. Další šance ještě před poločasovým hvizdem ale zůstali nevyužity. Dodo ještě trefil tyčku.

Ve druhém poločase slávisté svoji herní převahu přetavili v pohledné branky, trefil se znovu Záruba po pěkné kombinaci dal gól Krstevski a svoji další šanci proměnil Směřička, slávisté vedli 5:2. Až pak se domácím podařilo snížit, když před Karpiakem bodlem zakončil Vokoun.
Sešívaní ale už drama nepřipustili, krásným obloučkem přidal šestou branku Směřička.

Mělník pak hrál power-play, prosadil se Prieložný, jenže další akce skončily brankami v jejich síti – hattrick završil Záruba a skóre pak do odkryté branky uzavřel na 8:4 pro Slavii Leovski.
Stejně jako v předcházejících zápasech se v několika důležitých momentech výbornými zákroky prezentoval slovenský brankář Karpiak, který má na konečném skóre také svůj podíl.

Komentáře po utkání:
Radim Záruba: „Nebylo to lehké vítězství, v úvodu jsme po vlastních chybách o dva góly prohrávali, bylo důležité, že se nám podařilo do přestávky vyrovnat. V druhém poločase jsme už hráli a kombinovali tak, jak jsme měli a zaslouženě vyhráli.“

Ivan Božovič (trenér Slavia)
: „Museli jsme nahradit zraněné hráče Pršiče a Jošta, věděli jsme, jak domácí budou hrát a byli jsme na to připraveni. Přesto jsme zbytečně prohrávali a nebylo to vůbec lehké utkání. Jsem rád, že jsme tuto fázi sezony zvládli s řadou výher a můžeme se těšit na další výzvu v podobě domácího derby. Všem našim fanouškům bych chtěl poděkovat za podporu v tomto roce a těším se na ně v hale v tom příštím!“

Jakub Němec (trenér Olympiku Mělník): „Přesto, že jsme prohráli, tak si myslím, že jsme nepředvedli špatný výkon. Ale sportovně musím uznat, že Slavia byla lepší a vítězství si zasloužila. Rozdíl byl hlavně v pohybu a sehranosti. První poločas jsme ještě dokázali držet krok, ale ve druhém se již projevila jejich kvalita a naše únava z náročné sezóny. Nyní si do konce roku odpočineme a načerpáme síly na jarní část, abychom dobře rozehranou soutěž dokázali dotáhnout do playoff.“

Olympik Mělník – Slavia Praha 4:8 (2:2)
Statistiky zápasu

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?