Skóre zápasu otevřel už ve 2. minutě Vnuk, kterého našel na zadní tyči Seidler. Domácí dokázali rychle srovnat zásluhou Vokouna, ale v 8. minutě si Pražané vzali vedení zpět. Vnuk se dostal k odraženému míči, posunul jej Drahovskému a ten se nemýlil.

Mělník znovu reagoval ve 14. minutě, když Vokoun poslal do běhu míč Cabadajovi, který střelou na zadní tyč vyrovnal na 2:2. Nerozhodný stav vydržel jen pár sekund, když po faulu brankáře Mareše na Vnuka proměnil penaltu Novak a upravil na poločasových 3:2 pro Spartu.

Pražanům se na začátku druhé půle podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, a to po nádherné individuální akci Drahovského, který obešel tři domácí futsalisty a před vyběhnuvším gólmanem naservíroval gólovou přihrávku Seidlerovi – 2:4.

Netrvalo ale dlouho a rozdíl ve skóre byl znovu jednobrankový. Vahala pod tlakem přihrál na sálovku Šupa, a ten poslal míč do prázdné sparťanské branky. Ve 29. minutě pak domácí smazali ztrátu úplně, když se trefil Vokoun.

Přestřelka pokračovala i nadále a Sparta si brzy vzala vedení zpět, když za záda domácího brankáře prošla střela Novaka – 4:5. Ani tento moment ale Olympik nepoložil a Vokoun, ve 34. minutě srovnal na 5:5. Sparta si poté vybrala dávku smůly, když postupně Grbeša z dlouhé penalty trefil břevno, Novak poté ze hry tyč a Seidler břevno. Navíc přišla další rána, když v 37. minutě poslal domácí do vedení Šup.

Následně svěřenci Beniho Simitčiho neproměnili ani druhou dlouho penaltu, když Seidlera nadvakrát vychytal Mareš. Vyrovnat se nepodařilo ani při závěrečné power play, při níž naopak přidal definitivní pojistku Cabadaj, když pár sekund před koncem trefil prázdnou branku. Sparta tak prohrála podruhé v řadě, když po Chrudimi padla i v Mělníce, a to 5:7.

Zaváhání budou chtít sparťané napravit v úterý, kdy se ve Zruči nad Sázavou utkají ve finále Poháru FAČR s Chrudimí.

„Zápas rozhodlo proměňování šancí a naše špatná defenziva. Dělali jsme chyby jako školáci,“ nešetřil po zápase kritikou kapitán Sparty Michal Seidler. „Zda tato facka může být motivací před finále poháru? To nevím. Tohle prostě nemůžeme, prohrát s Mělníkem. Jestli chceme hrát co nejvýše, tak si takové výsledky nesmíme dovolit,“ dodal.

A co k utkání řekl trenér Sparty Beni Simitči: „Nebudu se na nic vymlouvat, krátce a stručně k zápasu řeknu to, že na sebe beru veškerou zodpovědnost za prohru. Nás nyní čeká daleko větší úkol, a to zvládnout v úterý finále poháru. Nechci proto nyní více prohru s Mělníkem řešit, ale k zápasu se s hráči vrátíme po finále s Chrudimí. Nechci hledat nějaké výmluvy ospravedlňující naši prohru. Mohl bych tím hodit stín na výkon a bojovnost Olympiku. Ze srdce soupeři gratuluji, protože za to, jak Mělničtí makali, bojovali a nechali na palubovce duši a hráli na pokraji všech sil, si zaslouží pochvalu. Prohru beru na sebe a s hráči si vše probereme po finále interně.“

Olympik Mělník – Sparta Praha 7:5 (2:3)
Statistiky zápasu

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?