Plzeň bez Tomáše Vnuka, zato s uzdraveným kapitánem Lukášem Rešetárem chtěla navázat na vysokou výhru s Libercem. V prvním poločase se diváci branky nedočkali, více ze hry přitom měli Pražané. Plzeň trefila poprvé bránu v 6. minutě, Kovács se ale z gólu neradoval. Hosté postupně přebírali aktivitu, v 7. minutě z brejku Dodo přestřelil. V minutě 9. se musel činit plzeňský gólman Lukáš Němec, když likvidoval pokusy Doda a Záruby. V 11. minutě předvedl pohotový zákrok proti ráně Krasniče znovu výtečný Němec. A gólman Interobalu vytěsnil na roh rovněž hlavičku Krstevskiho.

Nejblíže ke góly byli hosté v 15. minutě, když Interobal zachránila tyč. Odraženého míče se zmocnil Dodo, jeho dorážku ale opět kryl Němec. Záruba pak mířil těsně vedle, a když se ocitl v 18. minutě sám před bránou Interobalu Krstevski, domácí znovu podržel muž prvního poločasu Lukáš Němec.

Druhý poločas nabídl góly, fauly a hlavně sporné momenty, které vnesly do zápasu hodně emocí. Hned ve 21.minutě neodpískali hostům faul na Slámu a akci Slavia dotáhla do gólové tečky, když si míč srazil do vlastní brány kapitán Lukáš Rešetár.  Ve 25.minutě už to bylo 2:0 pro Slavii, Krstevski si po prvním zákroku Němce zpracoval míč rukou a poslal ho do plzeňské sítě.

Interobal se pak snažil s nepříznivým stavem něco udělat, nejblíže ke gólu měl ve 33. minutě Rešetár, který ale trefil pouze tyč. A nezapršelo ani ze šancí Kovácse, Mižára nebo Abrhama.

V závěrečné power-play navíc Pražané přidali další góly, jmenovitě Záruba a Pršič, který upravil ve 40. minutě na konečných 4:0 pro Slavii.

Ohlasy

Lukáš Rešetár (SK Interobal): "My jsme věděli, že v té druhé půli rozhodne první branka. Bohužel jsme po takovém sporném zákroku inkasovali my. Pak už to bylo těžké, soupeř se malinko zatáhl, my jsme opticky převzali hru, snažili se tam dobývat a z brejku dostali druhý gól. Myslím, že jsme byli aktivní, některé výroky rozhodčích nás trochu vyvedly z koncentrace. Takže tam byly pasáže, kdy jsme tou nekoncentrovaností některé věci nedotáhli a nebo tam naopak propadli. Škoda, že jsem nastřelil za stavu 0:2 tyčku. Při power-play pak přišly dvě branky do prázdné. Prohra je vysoká, ale nic to neřeší. Power-play jsme přitom den před utkáním trénovali."

SK Interobal Plzeň – SK Slavia Praha 0:4 (0:0)
Branky: 21. vlastní, 25. Krstevski, 38. Záruba, 40. Pršič.

Kompletní statistiky

Další aktuality

Z kabiny: Začínají další tři série, v úterý v Plzni, ve středu v Chrudimi a Brně
Z kabiny: Začínají další tři série, v úterý v Plzni, ve středu v Chrudimi a Brně 18.03.2024

Plzeň, Chrudim a Helas rozehrají doma své čtvrtfinálové série a budou v nich chtít potvrdit roli favorita. Přečtěte si, co zaznělo z kabin!

První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu
První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu 17.03.2024

Slavia překvapivě prohrála první čtvrtfinále v Edenu s Chomutovem 2:6. Po prvním poločase sešívaní vedli 2:0, navíc Kuchta nastřelil v závěru tyčku z 10m přímého kopu. Po změně stran ale přišly dvě červené, dvě inkasované branky v oslabení a nováček soutěže odjel z Prahy po své premiéře v play off s prvním bodem v sérii.

Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii
Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii 15.03.2024

Je tu play off! Jako první začne čtvrtfinálová série mezi Slavií a Chomutovem v neděli večer po fotbalovém utkání v Edenu. Chomutov je plný sebevědomí, trenér Slavie nabádá k ostražitosti. Co zaznělo před výkopem z obou kabin?