Úvod utkání vyšel Svarogu víceméně podle očekávání. V osmé minutě už vedl o dva góly zásluhou Daniela Ramose. Přišlo i pár dalších šancí, ty však Svarog neproměnil. Domácí dostali příležitost ke snížení v 17. minutě po nařízení pokutového kopu. Hrou rukou se provinil Nene a Ostrava snížila na 1:2. O dvě minuty později se domácí hala radovala ze srovnání stavu na 2:2. Těsně před koncem první půle měl možnost znovu strhnout vedení na stranou Svarogu Carlos, jeho samostatný nájezd však domácí gólman vychytal. Strany se tak měnily za nerozhodného stavu.

Druhý poločas přinesl velký boj. Hosté celkově k utkání nepřistoupili dobře a také to neslo následky. Ostrava se ve 29. minutě dostala do vedení 3:2. Svarog brzy reagoval hrou bez gólmana, která nakonec přinesla ovoce. Dvěma slepenými góly se Teplice čtyři minuty před koncem vrátily do vedení. Trefili se Joao Jairo a Claudinho. Definitivně vítězství potvrdil ve 40. Daniel Ramos, který si tak zkompletoval hattrick.

Michal Mikyska, hráč VŠB TU Ostrava: „Očekával se velmi těžký zápas. Teplice jsou pořád neporažené a to mají za sebou velmi silné soupeře. Od první minuty byla hra velmi ostrá a plná soubojů. Prohrávalo se 2:0, ale do poločasu se stihlo vyrovnat. Čekalo se, že Teplice budou lepší, ale nevypadalo to, že přijel vedoucí celek tabulky. Ve 29. minutě se šlo zaslouženě do vedení. Donutili jsme Teplice už 10 minut před koncem do power-play. Dlouho se odolávalo a pak rozhodl smolně odražený míč. O chvíli později Teplice opět udeřily. Na konci už bylo málo času na vyrovnání. Věřím tomu, že tenhle zápas nás nakopne do dalších kol, protože už víme, že můžeme hrát vyrovnaně s každým.“

Kamil Půda, hráč VŠB TU Ostrava: „Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, ve kterém nebylo vidět, že hraje první s posledním v tabulce. Chtěli jsme na soupeře vletět hned od začátku, což se nám povedlo a myslím si, že Svarog byl v tu chvíli ještě v autobuse. Nicméně kluci z Teplic jsou na tom velmi dobře individuálně a v tomhle nás předčili. My jsme se to snažili nahrazovat týmovým výkonem a bojovností. Mě a cely tým mrzí, že jsme nedokázali udržet vedení 3:2. Dostali jsme dva slepené góly a víceméně bylo po zápase. Teplice si to už zkušeně pohlídaly.“

Jiří Baran, kapitán Svarog FC: „Z naší strany nezvládnuté utkání. Od začátku jsme k zápasu přistoupili lehkovážně a podle toho vypadal vývoj skóre. Měli bychom se nad sebou zamyslet, příště by se nám to mohlo vymstít, takhle se hrát nedá."

Statistiky zápasu

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?