Do prvního poločasu vstoupili naši hráči ustrašeně a zcela po zásluze vyhrával soupeř po 20ti minutách 0:6. SEN si vytvořil pomálu šancí. Za zmínku snad jen stojí unik Tomana, který nastřelil tyč.

Druhá půle byla z naší strany markantně výraznější. Byť měla Chrudim více ze hry, Snu se dařilo dostávat do slibných situací a to pouze zásluhou pohybu všech hráčů na place.

Několik náznaků zůstalo bez úspěchu, ale jednou se přeci jen síť rozvlnit podařilo, kdy Milan Soukup zachytil míč při power play hostí a poslal ho přes celé hřiště do prázdné branky.

V závěru se ERA-PACKu povedlo ještě 3x trefit s dobře sehrané power play.

Hodnocení Františka Vacka (asistent trenéra FTZS Liberec): „Dnešní zápas s Chrudimí jsme odehráli v hale Dukly, kde jsme první poločas hráli hodně zakřiknutě. Báli jsme se cokoli vymyslet a jen jsme se bránili. Výjimkou byla jen tyč Tomana. Druhý poločas byl z naší strany o hodně lepší, kdy jsme zlepšili bránění a byli vidět i pěkné akce. Ale jinak musím říct, že soupeř byl hodně silný a zaslouženě vyhrál.“

Hodnocení Felipe Condeho (trenér ERA-PACK Chrudim): „Odehráli jsme kvalitní utkání, zejména nám vyšel první poločas. Vyzkoušeli jsme si řadu situací, otestovali nové složení formací a potrénovali i hru v power-play. Vše podle plánu. Soupeř pouze nebránil a snažil se po celý zápas útočit, což bylo dobré pro diváky, kterých se v hale sešlo velké množství.“

Statistiky zápasu

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.