Svarog do zápasu vstoupil aktivně, bylo vidět, že podcenění soupeře v úvahu nepřipadá. Na první branku se ale čekalo až do osmé minuty. První zásah v dresu Svarogu si připsala nejnovější posila týmu Daniel Ramos. O dvě minuty později zvyšoval na 2:0 Joao Jairo. Hosté dokázali obratem snížit. Teplice ale měly stále navrch a další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Na 4:1 Svarog odskočil zásluhou Claudinha a Černého. Liberec hrozil povětšinou z brejků, které byly místy opravdu nebezpečné. Naštěstí pro domácí se hostům příliš zakončení nedařilo. I tak ale dokázali znovu snížit. Těsně před koncem poločasu opět udeřili domácí. Na poločasových 5:2 zvýšil Jiří Novotný.

Druhý poločas pokračoval podle stejného scénáře. Hosté hrozili z brejků a Svarog přidával další branky. Teplice tak v poklidu dovedly zápas do vítězného konce.

David Černý, kapitán Svarog FC: "Věděli jsme, že nás dneska nečeká nic lehkého, ale od začátku jsme hráli naší hru a soupeř byl zalezlí na své polovině. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, ale následně jsme inkasovali. Ovšem během dvou minut jsme opět odskočili na dvoubrankový rozdíl. Do kabin se šlo za stavu 5:2. Druhá půle nebyla z naší strany úplně nejlepší, ale přesto jsme si zápas v klidu pohlídali a přidali další čtyři góly a pouze jeden inkasovali. Výsledek 9:3 není špatný, ale gólů mohlo být daleko víc."

Michael Vacek, trenér FTZS Liberec: „Do zápasu s Teplicemi jsme nastoupili v dost kombinované sestavě. Snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany a dostávat se do brejků. To se nám celkem dařilo, ale několikrát nás zradila koncovka. Určitě musím vyzvednout výkon kluků, pro které to bylo první prvoligové utkání. Škoda dvou gólů v úplném závěru zápasu. Výsledek by vypadal lépe.“

Statistiky zápasu

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?