Olympik začal velmi dobře a hned z kraje zápasu kontroloval hru a dostával se do pěkných šancí. Ve 2. minutě přišel jeden z důležitých momentů tohoto zápasu. Sop faulem zastavil protiútok našich dvou útočníků, kteří by postupovali sami dva na brankáře, a viděl pouze žlutou kartu. Olympik si dál vytvářel šance, ale bez úspěchu. Další sporný moment přišel ve 12. minutě, když Vokoun obešel brankáře, už mohl zakončit do odkryté brány, ale brankář Vokouna zfauloval a viděl žlutou kartu. O dvě minuty později nám dali domácí lekci z produktivity a z první větší šance se po odrazu míče prosadil Kubelka. Olympik ale zareagoval o dvě minuty později, když Vokoun využil nedorozumění domácí obrany a brankáře a do prázdné brány srovnal. Dvě minuty před koncem jsme zahrávali 10m kop a Gabčo nás poslal do vedení 2:1.

Do druhé půle jsme ale vstoupili otřesně. Nemohli jsme se pořádně dostat do hry a ve 26. minutě toho využil Kubelka, který srovnal. Ve 31. minutě jsme se opět dostali do vedení, když další 10m kop proměnil opět Gabčo. Bohužel jsme opět ale nedokázali odskočit na rozdíl dvou branek, a tak přišel ve 34. minutě dvojí trest. Nejdříve se prosadil Hrubý a po něm okamžitě Fichtner. Do konce zápasu už se stav nezměnil, a tak byl tentokrát šťastnější domácí tým a vyhrál 4:3.

Ohlasy:

Jakub Němec, trenér Olympiku: ,,Tohle utkání se mi těžko hodnotí. Soupeři jsme darovali vítězství svými chybami. V 1. půli jsme byli jasně lepší, soupeře k ničemu nepustili a místo toho, abychom proměnili šance a utkání rozhodli, tak jsme ve druhem poločase přestali hrát aktivně a udělali chyby, po kterých jsme lacino inkasovali. Musíme se z toho poučit, aby se to v dalších utkáních nedělo.“

Jiří Vokoun, kapitán Olympiku: ,,Zápas v Lípě jsme bohužel prohráli, výkon nebyl nejhorší, ještě 8 minut před koncem jsme vedli 3:2, bohužel se nám vedení ale nepodařilo udržet. Celý zápas byl vyrovnaný a trochu vyhecovaný, bohužel jsme opět nevyužili několik šancí a odjíždíme z Lípy bez bodu. Musíme se z toho rychle otřepat a v příštím zápase to napravit!“

Aleš Soumar, zraněný, ale přítomný brankář Olympiku: ,,V prvním poločase jsme byli jasně lepším týmem. Bohužel jsme ale nevyužili naše brankové příležitosti a po jedné šanci šli démoni do vedení. Do přestávky jsme ale stav otočili. Věděli jsme, že potřebujeme odskočit na dvě branky, ale co jsme předváděli za hru ve druhé půli byla katastrofa. Démoni byli ve druhé půli hladovější a zápas se štěstím vyhráli. K dalším věcem se vyjadřovat nehodlám, protože nesmím.“

Karel Kruliš, trenér Démonů: ,,Zápas se mi hodnotí velice pozitivně jelikož jsme získali tři body, ale musím přiznat, že to byl zápas remízoví. Byl to oboustranný boj do plných a hra se přelévala nahoru dolů, byl to velice tvrdý zápas, bylo hodně faulů a i to nás stalo hodně sil, jelikož jsme pustili soupeře dvakrát do vedení z 10 metrových kopů. Hráče musím pochválit za přístup k zápasu, bylo odpracováno na výbornou."

Statistiky zápasu

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?