Jako tým jste vstoupili do soutěže velice dobře. Vy navíc vedete produktivitu. Očekával jste tak skvělý vstup jak z hlediska týmu, tak osobního?
Takový vstup do soutěže jsem určitě neočekával ani já a určitě ani nikdo z týmu, ale jsme rádi, že nám to takhle skvěle vyšlo. Co se týče toho osobního, tak taky ne. Ale jsem rád za každý bod do statistiky, takže doufám ze to tak bude pokračovat .

Nedávno jste poprvé okusil atmosféru reprezentace do 21 let, přitom futsal nehrajete nějak moc dlouho. Jak hodnotíte svůj první sraz?
Futsalu jsem se začal věnovat ani ne před rokem. Sraz hodnotím velice pozitivně, byl to můj první turnaj, který jsme navíc vyhráli a já získal ocenění za nejlepšího hráče, tudíž vládne spokojenost.

V posledním ligovém utkání jste nabídli domácímu Liberci pět 10m kopů, což je obrovské množství. Bavili jste se po zápase o zlepšení disciplíny? Přeci jen se říká, že desítka je poloviční gól. V jiných zápasech by se vám to mohlo zle nevyplatit, že?
Je to tak, už ve třetí minutě druhého poločasu jsme měli pět faulů, to se potom těžko hraje.Alespoň, že máme v bráně Radka Janečku, který nás podržel. Do příštích zápasu se musíme vyvarovat zbytečným faulům.

V týdnu jste s lehkostí porazili divizní Hradec Králové. Šli jste do utkání s tím, že si vytvoříte náskok a poté využijete možnosti vyzkoušet některé herní prvky?
Do Hradce jsme jeli pro postup, ale věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, což se potvrdilo. Průběh zápasu nebyl tak jednoznačný, jak se jeví výsledek .

Příští týden vás čeká tým Chrudimi, jenž opět všechno vyhrál, navíc se v dobrém světle ukázal v lize mistrů. Ve čtvrtek v poháru deklasoval svého soupeře 21:0. Co od zápasu očekáváte?
Výsledky Chrudimi sleduji a zas tak mě nepřekvapily, protože to je absolutní top klub v Česku. Chrudim je určitě favoritem zápasu, ale myslím si, že u nás to nebude mít vůbec lehké. Na zápas se všichni hodně těšíme.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?