„Derby je ten nejdůležitější zápas jak pro nás, tak pro Slavii. Hned po poháru s Plzní jsme ho začali řešit a připravovat se na něj. Hrajeme doma, což nám velí k tomu vyhrát, a to i v případě, že by soupeřem nebyla zrovna Slavia. Samozřejmě kde jinde zvítězit v derby, když ne doma,“ uvědomuje si trenér Sparty Beni Simitči.

Ten svůj tým pečlivě připravuje. „S hráči jsme si prošli jak futsalová, tak fotbalová derby, aby měli v hlavách, jak to v zápasech mezi pražskými „S“ funguje. I když je soupeř někdy třeba slabší, nebo nemá formu, tak v derby se tohle vše maže a rozhoduje aktuální výkon na hřišti. Naši hráči jsou v dobré fyzické i psychické formě a chceme zůstat vládci Prahy i po pátečním večeru,“ říká odhodlaně kouč.

Podaří se zaplnit halu na Podvinném mlýně? „Děláme maximum pro to, abychom ze všech stran přilákali na zápas fanoušky. Naším přáním je plná hala. V play off bylo na derby kolem 700 lidí, poté na další série přišlo i přes tisíc. Snad se podobných čísel dočkáme i v pátek a uvítáme v hale co nejvíce sparťanů,“ přeje si Simitči a dodává: „Podle mě je na takový velký zápas ideální čas, protože se nehraje vzhledem k reprezentační pauze fotbal, navíc je pátek, kdy nejsou tentokrát na programu ani jiné futsalové zápasy. I proto si myslím, že by si na derby mohli najít cestu i zástupci jiných týmů. Přeci jen takových zápasů moc není.“

„Do utkání půjdeme s velkým respektem vůči rivalovi z Edenu, ale nic jiného, než vítězství nebereme. I proto od hráčů očekávám výkon nad jejich limity a vydání ze sebe absolutního maxima. Závěrem bych chtěl pozvat všechny fanoušky futsalu, ale zejména ty sparťanské a věřím, že nám vytvoří skvělou atmosféru a pomohou nám k vítězství nad věčným rivalem,“ pozval na diváky na páteční derby Simitči.

I na Slavii dobře vědí, jakou váhu má derby pražských „S“. „Chtěli jsme mít ze tří zápasů tři výhry a jít s nimi do derby. Nepovedlo se to, ale život jde dál, je to sport. Čekají nás kromě derby i další těžké zápasy,“ poznamenal na úvod trenér Slavie Ivan Božovič a prozrail, co čeká od zápasu proti Spartě: „Budeme hrát proti týmu, který tvoří top hráči se špičkovou kvalitou, ale máme dost času se na to připravit. Derby je derby, nikdo neví, co se v něm může stát. Musíme se připravit velice dobře psychicky i takticky a udělat všechno pro to, abychom uspěli.“

Na derby zve i sparťanská legenda Tomáš Rosický

 zdroj: acspartafutsal.cz

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.