Úvod utkání ale brňané prospali. Nejprve měl ve druhé minutě hostující Kyselák velkou šanci, ale z následného rohu už dostal Ostravu do vedení – 0:1. Pak už se domácí probudili a začali svého soupeře přehrávat. Sznapka se ještě radovat z gólu při svých šancích nemohl, ale Štolba po přesném pasu od Davida Cupáka už ano – 1:1. Půl minuty na to už dostal Klimeš Helas do vedení – 2:1. Za pár minut bylo ale srovnáno. Černohorský nabil Kamilu Půdovi, jenž z pravého křídla vyslal nepříjemnou ránu, kterou zastavila až síť – 2:2. Následně přišly chvíle reprezentanta Davida Cupáka. Nejprve zahrával volný kop a obrana Ostravy měla co dělat, aby z toho byl jen roh. O pár minut později byl sice faulován, ale přesto dokázal přihrát Sznapkovi a jeho pokus prošel do opuštěné branky – 3:2. Následně Cupák zamotal hostům hlavy natolik, že ho musel při úniku faulovat Mikiska a vzhledem tomu, že byl posledním bránícím hráčem, tak viděl červenou kartu! K exekuci volného kopu se postavil sám faulovaný a jeho dělovku dokázal hostující brankář jen zpomalit – 4:2.

Po minutě druhého poločasu už se opět měnilo skóre a opět u toho byl brněnský kapitán Cupák. Dostal míč do samostatného úniku, pohrál si s brankářem hostí a následně poslal míč do sítě – 5:2. Pak převzal iniciativu Matyska. Třikrát nechal vyniknout Sikoru v ostravské brance. V 27.minutě dostal míč Cupák na pravém křídle a předložil ho právě Matyskovi, jehož rána mezi nohy brankáře rozvlnila síť pošesté – 6:2. Hosté to pak zkusili i bez golmana, ale gólový efekt to pro ně nemělo. Naopak. Cupák vybojoval míč u vlastní branky a poslal jej přes celé hřiště do sítě – 7:2. Konečnou podobu skóre dal po disciplinárním trestu hrající Cupák, kterému poslal míč ze středu na pravé křídlo Lukšija a brněnský špílmachr trefil bližší šibenici – 8:2.

Helas si v tomto utkání, po těžkém losu, připsal první vítězství v této sezóně a Ostravu tak přišpendlil na poslední místo tabulky.
 
MARTIN KAPSA (Ostrava): „V Brně jsme začali dobře a dostali jsme se dovedení, ale to bylo z naší strany bohužel vše. Nezachytávali jsme jednoduché náběhy soupeře a zaslouženě jsme prohráli.“

TOMÁŠ GALIA (Helas Brno): „Úvod utkání byl z naši strany nervózní a trvalo nám trochu déle, než jsme se dostali do utkání. Stále máme v naší hře momenty, na kterých musíme pracovat a co nejdříve odstranit, neboť bez jejich odstranění se nebudeme herně a výsledkově posouvat. Cílem utkání však bylo získat všechny body a to se nám podařilo, takže můžeme být spokojení.“

Statistiky

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?