Domácí nastartoval za vítězstvím už ve 2. minutě Carlos Spinola, který se po přihrávce brankáře Jeronima dostal ke střele a otevřel skóre utkání. Další zásah přišel v 7. minutě, když se po rychlém brejku trefil Joao Jairo. Dvě minuty na to už to bylo 3:0 po střele Künzla, která skončila u tyče Vahalovy branky. V 16. minutě po dlouhém výhozu Jeronima přidal čtvrtý gól Teplice hlavou David Černý. Jiskru naděje vykřesal v závěru poločasu Seidler, když snížil na 1:4.

Hned zkraje druhé půle jeden z domácích zahrál v pokutovém území rukou a Novak proměnil penaltu rázem byl rozdíl ve skóre jen dvoubrankový. Navíc ve 27. minutě viděl druhou žlutou kartu Joao Jairo a Sparta hrála dvouminutovou přesilovku. Šance si v ní vytvořila, ale když už z toho nebyla tyč, nebo blok obrany, zasáhl vždy Jeronimo. Za promarněné šance přišel krátce po skončení početní výhody trest, když Novotný zvýšil na 5:2. Sparta poté přešla k power play, ale ačkoliv svého soupeře držela v sevření, gól nedala, naopak se dvakrát přes celé hřiště přesně trefil brankář Jeronimo. Kosmetickou úpravu pak v 39. minutě zaznamenal Grbeša, ale prohru 3:7 už Sparta neodvrátila.

„Teplice byly jasně lepší a zaslouženě vyhráli. My jsme hráli hrozně. Nedávali jsme šance, kterých jsme měli snad dvacet, zatímco domácí do čeho kopli, to skončilo v brance. Domácí byli efektivnější, a proto také zvítězili,“ uznal sparťan Michal Seidler.

Sparta narážela na skvělého Jeronima v teplické brance. „Chytal velice dobře. Byl to jeho den a přeji mu, že zvítězili, stejně jako celým Teplicím. Takový je futsal, musíte umět vyhrávat, ale i přijímat prohry. Nyní se sebou musíme začít něco dělat a připravit se na další utkání,“ uvědomuje si sparťanský kapitán.

To čeká Spartu už ve středu, kdy v aréně na Podvinném mlýně přivítá Interobal Plzeň. „Doufám, že nám tato prohra pomůže. Dáme hlavy dolů a budeme se o to více snažit každý zápas vyhrát. Snad se nám to podaří,“ doufá ve zlepšení Michal Seidler.

A jak viděl utkání střelec třetí teplické branky Tomáš Künzl: „Celý tým jsme si šli dnes za vítězstvím. Na začátku hry nám to tam padalo a věřili jsme, že to vítězství dneska dáme. Nasazení a vůle byly v prvním poločase a i během druhého na naší straně. Děkuji klukům a trenérovi za podporu. Jdeme dál.“

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.