Skóre utkání se začalo měnit velmi rychle. Už ve druhé minutě přesně mířil Jan Křemen po přihrávce Tomáše Vnuka – 1:0. O deset minut později si oba hráči svou roli prohodili a pro přihrávce Jana Křemena zvyšoval na rozdíl dvou gólů Tomáš Vnuk – 2:0. Tímto výsledkem také poločas skončil.

Druhé dějství začalo stejně jako to první. Hned ve druhé minutě druhého poločasu se prosadil Michal Kovásc, přihrávku na gól si připsal Michal Holý – 3:0. O minutu později po rohu Jana Havla propadla střela Jana Křemena za záda gólmana hostů a Plzeň vedla o čtyři branky – 4:0. Ve třicáté minutě se podařilo Brnu snížit na 4:1. Ovšem zatímco hostující hráči byli ještě v euforii ze vstřelené branky, Michal Holý po přihrávce Tomáše Vnuka vrátil Interobalu čtyřgólový náskok – 5:1. Netrvalo to dlouho a plzeňští se opět prosadili. Po krásné akci a přihrávce Zdeňka Kasýka zakončoval do prázdné branky Zdeněk Sláma – 6:1. Domácí během druhého poločasu velmi rychle nasbírali pět akumulovaných faulů a osm minut před koncem dostali hosté možnost zahrávat desetimetrový kop, ovšem v utkání výborný Michal Bartůněk trestný kop chytil. Nicméně šest minut před koncem hosté ještě dokázali zkorigovat skóre, když se prosadili po signálu z autu – 6:2.

Ohlasy k utkání:

Jan Křemen, hráč Interobalu: "Po prohraném zápase v Mělníku jsme měli nůž na krku a bylo jasné, že to dnes musíme zvládnout za každou cenu a povedlo se. Během utkání jsem hrál ve dvou čtyřkách, v té první se třemi reprezentanty, takže jsem tam byl trochu do počtu. V té druhé bylo za úkol si s klukama hlavně navzájem pomoct. Cítil jsem se trochu unavený, ještě mám nějaké drobné zranění, ale už je to o dost lepší, než to bylo minule a snad to bude příště zase o něco lepší."

Michal Holý, hráč Interobalu: "Nutně jsme potřebovali bodovat. Určitě jsme ještě nepředvedli takový výkon, jaký bychom chtěli, ale počítají se hlavně ty body. Herně mi pomohl turnaj s reprezentací, protože se mi tam hrálo dobře, ale pro tým to určitě není ideální, když se pracuje bez sedmi hráčů. Do dalších zápasů musíme zlepšit koncovku, ve které se hrozně trápíme, musíme víc střílet. Samozřejmě i dozadu tam byly nějaké okna, ale Brno to dnes naštěstí nepotrestalo. Před utkáním se Spartou bude alespoň lepší atmosféra, takže si to tam s nimi pojedeme ve středu rozdat a zkusit něco přivézt."

David Frič, trenér Interobalu: "Jsem spokojený s první půlí, hráli jsme dobře a měli jsme z toho vytěžit daleko víc. Když to vezmu z pohledu celého zápasu, tak jsme byli jednoznačně lepší, ale je v té hře pořád spousta chyb jak v útočné, tak v defenzivní fázi. Zápas jsme měli dohrát na 6 - 7:1, ovšem zbytečně soupeř ještě snížil na 6:2 a ještě jsme jim nabídli několik šancí. Body které jsme ztratili v Mělníku nám hrozně chybí a doufám, že je získáme ve středu na Spartě."

Tomáš Galia, trenér Helasu: "Za náš výkon v Plzni se nemusíme stydět. Nicméně hraje se o body a ty do Brna nevezme. Fakta proč jedeme s prázdnou, jsou poměrně jednoduchá, kvalita soupeře a naše zbytečné individuální chyby, které soupeře posunuly do psychické pohody."

Statistiky zápasu

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.