Své první soutěžní branky ve slávistickém dresu nastříleli David Jošt, Dodo a Igor Leovski. Své spoluhráče podpořil spolehlivým výkonem také slovenský brankář Marek Karpiak, který domácím zlikvidoval celou řadu šancí zejména v prvním poločase.

„Věděli jsme, že soupeř hraje na vysokého pivota, proto jsme chtěli napadat jejich rozehrávku tak, aby nedostával míče a nevalilo se to na nás. To se nám dařilo, navíc jsme rychle nastříleli branky. Jsem rád, že to bylo bez nervozity a utkání jsme měli hned pod kontrolou,“ prozradil detaily úspěšné taktiky David Jošt, který přispěl k celkovému střeleckému účtu dvěma brankami.

Skóre otevřel už ve druhé minutě Igor Leovski, po dalších vydařených kombinacích přidali branky Martin Směřička a Dodo. Čtvrtý zásah obstaral Ivan Krstevski, který získal míč povedeným napadáním rozehrávky soupeře a pohotově zakončil. Pátou branku dal do poločasu ještě parádní střelou o tyč kapitán Jan Homola. Za domácí protlačil míč do sítě jenom kapitán Pavel Bíma.

Ani po přestávce se domácí nevzdali a usilovně dobývali slávistickou branku, v cestě jim stál ale pozorný Karpiak, jednou nastřelil Pavel Bernát tyč. To červenobílým se nadále dařilo přidávat góly, druhý gól dal Směřička, dva pak ve sledu za sebou Jošt. Pozadu nakonec nezůstal ani Marko Pršič, který pohlednou střelou namířil míč k tyči.

Slávisté hráli dlouho s pěti fauly, ale to je nezabrzdilo. Krasnič neproměnil penaltu z 10 metrů, desítku tak musel několik vteřin před koncem uzavřít svoji druhou brankou Krstevski.

Komentáře k utkání:

Ivan Božovič (trenér Slavie): „Řada našich hráčů byla reprezentovat, bylo to náročné se připravit, ale zvládli jsme to především výsledkově. I když i v takovém zápase byla řada věcí, které by se daly zlepšit. Jsem rád, že jsme do hry dostali deset hráčů. Jsem také rád, že se nám dařilo trestat chyby soupeře a hráči plnili to, na co jsme se připravili. Teď nás čekají Teplice, které přijedou povzbuzené výhrou nad Spartou. Bude to úplně jiný zápas, který prověří naše síly."

Martin Směřička:
„Trenér nás připravoval po psychické stránce, protože jsme věděli, že řada z nás hrála v týdnu zápasy. Já jsem rád, že to mám za sebou a že jsme to všechno zvládli. Nastříleli jsme rychle branky, podržel nás i Marek Karpiak."

Statistiky zápasu

 

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.