Do utkání vstoupila obě mužstva odhodlaně. Šance byly k vidění na obou stranách, náš tým podržel Sikora několika výbornými zákroky. První branku vstřelil Mělník v 9.minutě, když Cabadaj vystihl naší nepřesnou rozehrávku z autu a našemu brankáři nedal šanci - 0:1. Našemu celku se podařilo vyrovnat minutu před koncem první půle, když si míč na levé straně převzal Kyselák a ostrou ránou do protipohybu brankáře vymetl levý roh branky - 1:1. Mělník ovšem ještě stihl reagovat a 20 vteřin před koncem prvního dějství šel znovu do vedení zásluhou kapitána Vokouna - 1:2.

Od začátku druhé půle byl náš tým aktivnější a zásluhou byla vyrovnávací branka v 27.minutě. - přesnou přihrávku od Patrika Kundrátka si převzal do pohybu Kyselák a střelou pod brankářem vsítil svou druhou branku utkání - 2:2. Z remízové stavu jsme ale opět neradovali dlouho - o 4 minuty později šel Olympik znovu do vedení, když gól vsítil Zdržálek - 2:3. Futsal se hrál doslova nahoru dolů a na obou stranách visela další branka doslova ve vzduchu. Byli jsme to opět my, kteří již potřetí v zápase dotáhli skóre. Kapitán Pánek našel po krásné akci zcela volně nabíhajícího Petra, ten se z těžké pozice do odkryté brány nemýlil - 3:3. Aby nebylo nepsané pravidlo utkání porušeno, byli to opět hosté, kteří nám po dvou minutách utekli o jednu branku zásluhou Šupa. Náš tým se pokoušel konec utkání dohrát v powerplay, avšak vyrovnat se nám již nepovedlo.

Martin Kapsa (trenér VŠB-TU Ostrava): ,,Nutno podotknout, že k nám přijel kvalitní soupeř a Mělník nebyl tak marný jak jsme čekali a v určitých fázích hry nám byl dokonce vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme Mělníku darovali naší nekoncentrovaností tři zbytečné góly a opět jsme ztratili všechny body. Je to škoda, protože jsme nyní mohli být v tabulce někde jinde. Nutno podotknout, že k nám přijel kvalitní soupeř a Mělník nebyl tak marný jak jsme čekali a v určitých fázích hry nám byl dokonce vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme Mělníku darovali naší nekoncentrovaností tři zbytečné góly a opět jsme ztratili všechny body. Je to škoda, protože jsme nyní mohli být v tabulce někde jinde."

Jiří Vokoun (kapitán Olympiku): ,,Do zápasu v Ostravě jsme vstupovali jako favoriti a věděli jsme, že zápasy venku nám moc nejdou, proto jsme hráli ze zatažené obrany na brejky, což nám relativně první poločas vycházelo. Ve 2. půli jsme trošku hráli nervozně a nechali se strhnout hrou nahoru dolu. Naštěstí se nám povedlo dát 4 minuty před koncem gól na 3:4 a výsledek udržet. Zápas to byl náročný, ale jak se říká, hráli jsme na krev a vezeme si na Mělník 3 body."

Josef Gabčo (hráč Olympiku): ,,Hráli jsme docela dobře, měli jsme pár šancí, které jsme nedali a to je velká škoda, protože jsme nebyli v klidu. Důležité bylo, že jsme šli vždy do vedení my a Ostrava vždy musela stav vyrovnat, ale na štěstí výhra zůstala na naší straně. Dnes jsem já sám neproměnil 3 góly, což mě trochu mrzí, ale nejdůležitější je, že jsme vyhráli."

Statistiky zápasu

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?