Červenobílí si vypracovali náskok už v prvním poločase, po kterém vedli 4:1, po přestávce se ale soupeř začal dotahovat, svěřenci Ivana Božoviče tak museli ještě v samotném závěru zabrat a přidat dvě branky.

Úvod utkání se nesl v duchu velkého náporu domácích, kteří měli velkou převahu a hostům téměř neumožnili držet míč. Dlouho se však nemohli prosadit gólově, i díky pohotovým zákrokům Marka Konečného v brance Helasu. Až v osmé minutě se uvolnil Krasnič a ranou do šibenice nedal gómanovi šanci. O minutu později se obdobně trefil i Pršič, a načal svoje gólové představení. Na jeho branku v 17 minutě Helas odpověděl, avšak opět Pršič uzavřel skóre poločasu na 4:1.

Ve druhém poločasu Slavia polevila a Helas se dostal do hry. Ve 30 minutě však opět Pršič zvýšil na 5:1 a zdálo se rozhodnuto. Zvlášť poté, co byl za faul na hranici pokutového území vyloučen Bílek. Opak byl pravdou. Po dlouhém výhozu a zmatcích v pokutovém území Slavie Helas v oslabení snížil, a po skončení přesilovky přidal další branku. Domácí však utkání měli pod kontrolou. Veljkovič s Pršičem zařídili branku na 6:3 a vzápětí pečetil zaslouženou výhru Krasnič z desetimetrového kopu.

Nejlepším mužem zápasu byl vyhlášen Marko Pršič, kterému po utkání předal generální ředitel společnosti VARTA speciální dárkovou tašku.

Velmi slušná divácká návštěva na tribuně, kde se objevily také vlajky Makedonie, viděla dramatické utkání s mnoha pěknými brankami. Produkce utkání se ujala společnost Český Svaz Projektů, pro diváky byly připraveny grilované klobásy, pivo, nový formát vstupenek i programů, nebo speciální ozvučení. V poločasové soutěži bylo vylosováno několik hodnotných cen, včetně víkendového pobytu na Zámku Štiřín.

Komentáře k utkání

Marko Prsič (SK Slavia Praha, autor 5 branek): "Mám radost, zvládli jsme velice důležitý první zápas, doufám, že v dalších utkáních takový výkon zopakujeme a budeme se ještě zlepšovat. O přestávce jsem v kabině říkal, že ještě není konec, že nic není rozhodnuté. To se taky ukázalo, když jsme inkasovali o přesilovce a soupeř málem utkání ještě zdramatizoval. Jsem rád, že jsem dal pět branek, ale trochu mne znervóznilo, když mi kapitán Homola už během zápasu říkal, kolik za to budu muset zaplatit do kasy. Bylo by fér, kdyby mi to řekli předem, asi bych víc nahrával. (smích)"

Ivan Božovič (trenér Slavie): "V druhém poločase jsme si mysleli, že je utkání rozhodnuté a udělali několik chyb, které se nám mohli vymstít. Jsem rád, že jsme utkání zvládli, máme nový tým, hráli jsme první soutěžní zápas. Jsem rád, že přišli fanoušci, doufám, že jsme je svým výkonem pozvali i na další utkání."

Tomáš Galia (trenér Helasu): "Dnešní utkání rozhodly individuality na straně soupeře. Slavia byla po celé utkání lepší na míči, ale při troše štěstí a souhře okolností jsme mohli zápas ještě více zdramatizovat. V zápase jsme měli tři ligové nováčky a byla pro ně obrovská škola zažít takové utkání. Klukům musím za bojovnost a nasazení poděkovat. Soupeři gratuluji k zisku tří bodů, za kterými si šli od začátku utkání."

SK Slavia Praha - Helas Brno 7:3 (4:1)
Statistiky a volba hráče utkání

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.