Co od zápasu a kapitánské pásky čeká David Černý?
Od zápasu očekávám opatrný začátek. Je to první ligové utkání v nové sezoně, takže si myslím, že začátek bude opatrný. Věřím ale, že zápas bude v naší režii po celý čas utkání. Mělník nám samozřejmě nedá nic zadarmo, ale bude to hlavně o nás.

Do zápasu povedeš tým jako novopečený kapitán. Těšíš se na svou novou roli?
Samozřejmě na roli kapitána se těším, i když je to určitý závazek, jak vůči vedení, tak k týmu.

Už máš připravený „proslov“ do kabiny? Budete pro tebe kapitánská páska velká změna?
Proslov připravený nemám, ale určitě něco vymyslím. Samozřejmě určitá změna to bude, ale nemyslím si, že by mě to nějak ovlivnilo. Díky tomu, že jsem byl kapitánem akademického výběru ČR na turnaji v Hodoníně a poté na akademickém MS v Kazachstánu, jsem si na roli kapitánu už trochu zvyknul a věřím, že se tohoto úkolu zhostím dobře i ve Svarogu.

A co od zápasu očekávají trenéři obou mužstev?

David Filinger, trenér Svarog FC: „V pátek očekávám od Mělníka bojovné až tvrdé utkání. Soupeře znám velice dobře, tak vím, o čem mluvím. Nebudeme si nic nalhávat, jsme v tomto utkání favorité, ale Mělník je zkušený mančaft, tak to určitě nebude jednoduchý zápas. K utkání musíme přistoupit zodpovědně od první vteřiny a nepodcenit ho. K tomu už hráče povedu na tréninku. Tímto bych chtěl pozvat naše diváky, budeme potřebovat vaší podporu!“

Jakub Němec, trenér SK Olympik Mělník: „Všichni se na zápas po dlouhé přípravě těšíme. Teplice ukázaly už minulou sezonu velkou sílu a na tu letošní ještě posílily. Budou patřit mezi nejlepší týmy. Čeká nás hodně těžké utkání, ve kterém můžeme uspět, jen když všichni podají výkon na hranici svých schopností. Věřím, že si nějaké body z Teplic odvezeme a sezonu začneme úspěšně."

Profil haly

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič ženy - 20 Kč, děti vstup zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?