Jak zatím probíhá letní příprava? Vypadáte trochu unaveně…
Je to makačka, je to hodně výživný. Ve Slavii jsme asi takové léto nezažili a musíme z toho vytěžit co nejvíc, mít co nejvíc fyzické připravenosti do nové sezony.

Byl to pro vás velký náraz do toho takhle vpadnout?
To ne, já jsem se na to už dva týdny předem chystal, běhal jsem a chodil do posilovny. Neskočil jsem tedy rovnou do vody. Je to těžké, s týmem je to jiné, zátěž se stupňuje. Když pak máte pravidelně dvě tréninkové jednotky denně, tak je to znát. Takhle jsme tady ještě netrénovali. V tomhle vidím velké zlepšení. Pokud to tak bude pokračovat dál, tak to ponese ovoce.

Odešli někteří hráči, kteří tréninkový režim nedokázali zvládnout. Není to škoda?
Nejsou už žádné úlevy, které dřív byly kvůli zaměstnání. Ráno nás bývalo na tréninku pět, šest, teď jsme tam všichni. Bohužel kluci se stálým zaměstnáním a pevnými směnami to stíhat nemohli. Jsou tu teď ti, kdo si práci dokázali přizpůsobit. Můžeme se o tom bavit dlouho, ale pokud Slavia jako klub chce uspět, tak to bylo nezbytné.

Byl jsem na tréninku, první, čeho jsem si všiml, byla stoprocentní disciplína. Je to správný dojem?
Ano, trenér hodně dbá na disciplínu a plnou koncentraci. Neodpouští nic. Tak to má být. Máme nějaké podmínky, tak tomu musí tréninky odpovídat.

Navazujete na systém, který zavedl vloni Nenad Veljkovič?
Stavíme na základech z loňska, to by mohla být naše výhoda. Kouč přivedl hráče, které zná a oni znají jeho, to by taky mohlo fungovat. Chceme hrát hodně útočný futsal se spoustou běhání, budeme chtít, aby lítal míč. Určitě nebudeme zalezlí na vlastní polovině. Věřím, že se to fanouškům bude líbit.

Jak probíhá komunikace?
Kouč se snaží mluvit česky, což se mi líbí, je to úcta k tomu, že jsme český tým a působíme tady. Tým je postavený od znovu, z Čechů jsem tu zůstal vlastně jen já a mladí hráči, kteří teď dostali šanci ukázat co v nich je. Vedle takových futsalistů se mohou zlepšovat. A trenéra vnímám jako spravedlivého chlapa, každý si může své místo v sestavě zasloužit tvrdou prací.

Neumíte už trochu srbsky?
Já? Já jsem lingvista, to zvládnu hravě. Ale oni se snaží. Ti cizinci v minulých sezonách na to kašlali a češtinu se neučili, pak nezapadnou do kolektivu, v tomhle ohledu je to letos něco úplně jiného. Všechny posily do jednoho jsou prima kluci. Uvidíme, jak to bude klapat v zápase. Nechci předbíhat, ale tihle hráči přišli naprosto fyzicky připravení, to je taky velký rozdíl.

Co Nenad Veljkovič a jeho restart, je taky nachystaný?
On na sobě také hodně zamakal. Uvidíme, jaká bude jeho role. Kolik toho zvládne.

Takže se máme na co těšit?
Určitě! Hned první zápas na začátku září proti Helasu bude atraktivní, doufám, že dorazí co nejvíc fanoušků nového trenéra a hráče přivítat! Byli jsme všichni společně na fotbalové Slavii, byli úplně nadšení z fanoušků, které má Slavia nejlepší ze všech. Kéž by dorazili i do haly!

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?