Radime, minulou sezónu jsi zakončil v Gardenline, byl pro tebe před nadcházející sezónu tento klub jedinou volbou?
Jedinou volbou ne, ale nakonec jsme se dohodli na všech podmínkách a tak v Litoměřicích pokračuji.

Během kariéry jsi toho hodně zažil s Michalem Kováčem, jak moc tě mrzí jeho odchod do Plzně?
Michalův odchod mě mrzí. Je to můj velký kamarád, ale poté co se mu narodilo dítě a má práci v Plzni, tak je jasné, že dojíždění by bylo náročné a nebyl by příliš doma. Takže mu přeji hodně štěstí a doufám, že si spolu ještě někdy zahrajeme v jednom dresu, mimo toho reprezentačního.

V týmu je řada změn, máte na to, abyste navázali na předchozí úspěšnou sezónu?
Myslím si, že můžeme na loňskou sezónu nejen navázat, ale dokonce ji vylepšit. Tým se zkvalitnil. Samozřejmě to chce hodně práce na trénincích, trpělivosti a věřit tomu, co děláme. Zkusit se „kousnout“ a být ve všech ohledech profesionál, pracovat i mimo tréninky. Pak se úspěch dostaví.

S týmem není jeho jarní hvězda Rafael, je to velká ztráta? Objeví se ještě?
Ztráta by to byla veliká, ale Rafael brzy přiletí a bude zase s námi. Takže česká liga nebude o jeho kvality ochuzená!

Příprava je v plném proudu, máš nějaké úlevy z tréninkového procesu s ohledem na to, že bydlíš v dalekých Pardubicích?
Ohledy ani úlevy žádné nemám. A navíc s dojížděním problémy nemám, je to celou dobu po dálnici.

Co vám ukázala dosavadní přípravná utkání? Máte jich z ligových týmů odehráno zatím nejvíc…
Přátelská utkání slouží hlavně na to, abychom se sehráli a zjistili, kdo jaký je typ hráče a jak se kdo chová na hřišti, protože přišla spousta nových tváří. Dále pak na to, abychom odstranili nedostatky, které ve hře jsou, ale do začátku sezóny času dost.

Určitě sleduješ změny v ligových klubech. Co říkáš na vyzbrojování Sparty, Plzně a dalších?
Je to jenom ku prospěchu věci. Čím víc těžkých zápasů budeme hrát, tím víc se můžeme zlepšovat a posouvat dál. Těžit z toho bude i reprezentace.

Jaké jsou podle tebe vyhlídky Gardenline pro další sezónu a dáváš si sám pro sebe nějaký cíl, co se týká např. počtu vstřelených branek či asistencí?
Vyhlídky a cíle jsou ty nejvyšší. Bez toho by to nešlo a bylo by to alibistické. Já sám nemám žádné cíle. Samozřejmě, chci pomoct a být důležitou součástí týmu, ale důležitější je úspěch klubu, ne ten osobní.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.