První, kdo opouští pražskou Spartu je David Cupák. Hráč, který přišel do našeho klubu v prosinci 2017 z brněnského Helasu, dostal možnost ve Spartě nadále pokračovat, ale byl nucen rozhodnout se jinak. „Předem bych chtěl všem, co se o mě ve Spartě starali poděkovat. Ať už to byl Lukáš Václavík, Adam Procházka, Honza Klíma, Lukáš Stránský, Jarda Blažek či celá rodina Simitči. Všem patří velké DÍKY za to, co pro mě všichni udělali,“ poděkoval David Cupák a dodal: „Moc jsem si půlrok ve Spartě po sportovní stránce užil a budu na něj moc rád vzpomínat. Možná to řeknu trošku sebevědomě, ale splnili jsme finále, což byla s takovým týmem povinnost. Ta nadstavba, vysněný titul bohužel nedopadl. O to víc to Spartě budu přát tento rok. Myslím si, že tak silná Sparta, jako bude tento rok, ještě nikdy nebyla. Bohužel už nebudu součástí velké rodiny, ale i tak klukům a všem v klubu budu přát jen to nejlepší. Díky patří i fanouškům Sparty, kteří nás vždy podporovali a já jsem si každou děkovačku s nimi moc užil. Takže naposled si zařvu MY JSME SPARTA. Díky za vše a ať se daří velká sparťanská rodino.“

Trenér Sparty Beni Simitči rozhodnutí Davida Cupáka chápe: „Abych řekl pravdu, Cupino nás všechny překvapil. Jak mě, tak Aga Simitči, Michala Seidlera či Tomáše Drahovského. Zapadl k nám do Sparty absolutně skvěle a byl jedním z hlavních důvodů, proč jsme začali budovat ve Spartě výběr nejlepších českých hráčů. Bohužel v jeho případě rozhodlo to, co má být na prvním místě ve všech případech, tedy rodina. Naprosto jeho rozhodnutí chápeme, protože dojížděním do Prahy trávil hodně času. Děkujeme mu za všechno, co pro Spartu udělal a přejeme mu, ať se mu daří a podaří se mu vše vyřešit tak, jak si přeje.“

David Cupák není jediným hráčem, který v klubu nebude pokračovat. Další, kdo už nebude ve Spartě hrát, je Marcelo. „S Maestrem, když jsme se loučili, oba jsme se rozbrečeli. Za ta léta, co jsem ve futsalu, jsem neměl v týmu většího profesionála a cizince, který by maximálně chápal veškeré okolnosti v týmu a klubu. Byl má pravá ruka jak na hřišti, tak v kabině. Ve stejnou chvíli po sezoně jsme si oznámili, že nepočítáme s novou sezonou, a to je jen důkaz toho, jak jsme si maximálně rozuměli. S Marcelem se ale loučíme jen na nějakou dobu. Až si udělá trenérskou licenci, vrátí se,“ řekl ke konci Marcela trenér Beni Simitči.

V klubu končí také brankář Cristiano. „Kdyby byl Čech, tak tady zůstane. Bohužel o jeho odchodu rozhodlo to, že zabíral místo jednomu cizinci, který nemá občanství země Evropské unie. Cristiano je profesionál s velkým P. Měli jsme cyklus tří sezony, ve kterých byl náš cíl titul, který se nám ale získat nepodařilo. Musela tak nastat změna a já se rozhodl pro českého brankáře,“ objasnil odchod Cristiana kouč Sparty.

Spartu opouští také Diego. „Rozloučili jsme se v nejlepším možném smyslu. Je to jeden z mých oblíbenců. Když mi minulý rok psal, že se mu nelíbí v Portugalsku, okamžitě jsem mu řekl, ať přiletí. Je to super kluk a dobrý hráč, ale my se musíme posunout dál. My nyní potřebujeme hráče, kteří budou rozhodovat klíčové, finálové zápasy,“ konstatoval Beni Simitči.

Klub opouští také Kolumbijec Angellot, který odchází do týmu nováčka francouzské ligy, Acces FC, kde dostal lepší nabídku a rozhodl se jít za ní. Na začátku sezony ve sparťanském dresu neuvidíte ani Amadeua, který dostane prostor na doléčení zranění. U něj je ale možné, že se v průběhu ročníku 2018/19 do Sparty vrátí. „Chci poděkovat všem klukům za roky, které jsme spolu strávili a přeji jim do budoucna vše nejlepší a ať se jim daří,“ dodal na závěr kouč Sparty Beni Simitči.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.