Co tě přimělo k návratu do Plzně? Síla a ambice kádru nebo spíše touha vrátit se domů? 

K návratu mě přiměla rodina, v dubnu se mi narodila dcera, a taky práce. S dojížděním do Litoměřic by se to vše kombinovalo těžko. Měl jsem schůzku s vedením Plzně a domluvili jsme se. Chtěl bych poděkovat i Miloši Náprstkovi z Litoměřic za vstřícné jednání a za chování za celý minulý rok. A dále i síla týmu. Plzeň se vydala před dvěma lety nějakou cestou a myslím si, že má velkou budoucnost. Uvidíme jaká bude sezona, je na co navazovat po té minulé bronzové.

Máš za sebou angažmá v Brně, Teplicích, Benagu, Chrudimi, Litoměřicích. Na co vzpomínáš nejraději?

Každé angažmá mi dalo něco,  je na co vzpomínat. Ať už Liga mistrů v Chrudimi nebo skvělý rok v Teplicích.

S Gardenline jste obsadili 4. místo, jaká byla uplynulá sezona?

Sezona byla komplikovaná. Neměli jsme úplně dobrý začátek. Pak jsme posílili, pořádně trénovali a konečné čtvrté místo je asi odpovídající. Jenom škoda, že jsme Chrudim v semifinále aspoň jednou neporazili. Myslím si, že to byla hezká série, ale výsledek 3:0 byl příliš krutý.

A jak se teď těšíš do Interobalu?

Těším moc. Mám tady hodně známých a kamarádů. Po nějakých osmi letech budu hrát opět doma. Doufám, že už to tady dokopu! Tým je silný, což se ukázalo minulý rok. Teď má nějaké další nové hráče a cíle budou zase vyšší. Musíme kvalitně potrénovat a uvidíme v sezoně.

Vrací se také Lukáš Rešetár, může tenhle tým sesadit Chrudim a bojovat o titul?

To ukáže až sezona. Futsal je kolektivní hra, jména výsledky neudělají. Myslím si, že Lukáš je momentálně nejlepší český hráč. Má největší formu v kariéře a bude pro Plzeň obrovským přínosem. Má moc zkušeností a je to profesionál!

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?