Ve čtvrtek 31. května 2018 vešlo ve známost, že východočeský futsal utrpěl další ztrátu. Po odstoupení Torfu Pardubice (2013 - prodal práva pražské Spartě), Madosu Hradec Králové (2017 - ukončil činnost) se letos s ligou loučí Nejzbach Vysoké Mýto. ERA-PACK Chrudim tak zůstává v regionu osamocen…

„Byl jsem docela překvapený, protože po ukončení letošní sezóny tomu nic nenasvědčovalo,“ podělil se v MF Dnes o svůj pohled na věc reprezentační brankář Libor Gerčák. Určité náznaky tam ale přece jen byly. „Mluvil jsem s panem Páralem a ten mi říkal, že lidem z vedení klubu ubývá sil a kupí se jeden problém za druhým,“ líčí 42letý futsalista. „Je to velká škoda. Hlavně je mi opravdu líto fanoušků, kteří pro mě byli hnacím impulzem. Kulisa je v Mýtě fantastická,“

„Bavili jsme se o tom někdy od dubna, po skončení sezony,“ říká šéf klubu Ladislav Popelka. „Taková poslední kapka byla, když jsme od Komise futsalu dostali pokutu čtyři tisíce korun za nedodání přenosu utkání, které přitom natáčela televize.“ Problémem klubu byl i fakt, že se mu dlouhodobě nedařilo získat generálního partnera, přestože ze sportovní branže byli futsalisté nejvýraznějším propagátorem města. „ Menší firmy nám sice peníze přislíbily, ale vždycky jsme to museli skládat po drobných,“ líčí s tím, že roční rozpočet Nejzbachu se pohyboval mezi 1,5 až 2 miliony korun.

„Město nám každoročně dávalo 150 tisíc. Jenže 200 tisíc jsme mu vždycky zaplatili za pronájem haly na tréninky a zápasy. Kdybychom ji měli zadarmo, tak už by ta první částka měla nějaký smysl,“ říká sportovní ředitel Nejzbachu Roman Páral, dříve trenér A-týmu. „Potřebovali bychom tak třikrát, čtyřikrát tolik, jako dostávají futsalisté v jiných městech,“ doplnil pro MF Dnes Popelka.

Nejzbach se tedy s ligovou soutěží loučí. Jeho nahrazení bude pravděpodobně jiné, než jsme naznačovali na našem webu ve čtvrtečním článku, ale to už je jiné téma. Nyní lze jen doufat, že se Nejzbach do futsalových soutěží opět vrátí…

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?