"Vedení  1. FC Nejzbach Vysoké Mýto se rozhodlo k velmi nelehkému rozhodnutí, a to pro příští ročník 2018/2019 nepřihlásit družstvo mužů do VARTA futsal ligy ani do 2. ligy. Mládež bude přihlášena, tak jak je zvykem, do 1. celostátní  ligy," stojí v prohlášení klubů.

Důvodů je popsáno hned několik. Tím hlavním je nedostatečná finančí podpora od státu. "Vše je velmi složité, drahé, pracné, byrokratické dotační žádosti od MŠMT s velmi nejasným výsledkem," píše se v prohlášení. Bez podpory se pak futsalový klub těžko vede, v tom mají ve Vysokém Mýtě jasno: "I když je stát v poměrně velkém ekonomickém rozkvětu, stále hůře se získávají obětaví sponzoři, kteří by financovali chod klubu, s tím souvisí i získávání ochotných spolupracovníků nezbytných pro chod klubu."

Otázkou nyní je, kdo volné místo ve VARTA lize zaplní. Sever eFutsal.cz svou představu už vydal. Na řadě je Kladno. "FK Kladno skončilo v pořadí 2. ligy západ za vítězným Libercem, který již svou účast potvrdil. I na Středočechy se ale dostane, pokud splní podmínky pro účast v nejvyšší soutěži. Mají totiž lepší bilanci z utkání ve 2. lize, než Bazooka Uherské Hradiště, která skončila druhá ve východní skupině," stojí v článku na webu eFutsal.cz.

To však nic nemění na tom, že nejvyšší futsalový soutěž opouští legenda. Tým, který strávil v první lize 24 sezon.

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.