V Plzni jsi skončil svou první sezonu, jaká byla?

 

V první řadě bych chtěl poděkovat vedení za možnost v Plzni pracovat. Vytvořili nám k práci skvělé podmínky, což bylo základem úspěchu. Dále bych chtěl poděkovat Petrovi Kučerovi za skvělou spolupráci, díky němu mě futsal neskutečně bavil a mnohé jsem se naučil, jak o týmu a jednotlivých hráčích, tak i o kondiční přípravě jako takové. A v neposlední řadě musím smeknout před celým týmem, za celou kariéru jsem nezažil tým, který by tak moc chtěl na sobě pracovat, až na drobné vyjímky, ale to už k celoroční práci prostě patří.

 

Co letos chybělo k tomu, aby se ve finále postavila Chrudimi Plzeň?

 

Chyběla nám větší zkušenost a disciplína, to jsou věci, na kterých musíme zapracovat v přestupovém období a pak následně v přípravě na další sezónu. Je však potřeba si přiznat, že kvalita Sparty byla výrazně výš než naše, a je potřeba tvrdě pracovat na tom, abychom příští rok byli ještě lepší.

 

Jak bys popsal semifinálovou sérii se Spartou? Zaznívají názory, že se jednalo o mnohem zajímavější sérii než následné finále?

 

Za mě to byl souboj českých hráčů a koncepční práce s nekoncepčně nakoupenou zahraniční silou. Z mého pohledu jsme vyšli jako vítězové. Dokázali jsme si, že jsme udělali obrovský progres a sérii, ve které každý očekával výhru Sparty 3:0,  dotáhli do pátého zápasu. Důvodem byla neskutečná vůle a sebeobětování hráčů, kteří v každém zápase nechali maximum, za to mají můj velký respekt.

 

Velmi vyhrocená bylo už čtvrtfinále s Teplicemi. Jak ho vidíš s odstupem?

 

Série s Teplicemi nás skvěle prověřila a ukázala nám, kde jsou naše silné a slabé stránky. Nicméně v porovnání se semifinálovou sérií musím smeknout před naším soupeřem, který k tomu přistoupil v duchu fair play a vše se rozhodlo na palubovce.

 

Před sezónou se hovořilo o tom, že budeš chtít Interobal naučit nový herní styl a lépe reagovat na průběh zápasu, podařilo se to?

 

Udělali jsme obrovský kus práce, nicméně jsme pořád na začátku a máme toho strašně moc co zlepšovat. Tento tým má budoucnost před sebou a ne nadarmo jsme se při mém příchodu do klubu bavili o tříletém cyklu. Základní taktická schémata jsme do hry dostali, ale je potřeba pracovat na detailech, které nás sráží.

 

Jak si spokojený se zapracováním posil? Jaký byl přínos Křemena, Slámy, Slavíka nebo Bartůňka?

 

Pro mě je to velmi těžké hodnotit, nezažil jsem tým bez těchto hráčů jako trenér, nicméně vnímám, že každý z nich naše očekávání naplnil. Jsem spokojen s jejich přístupem a ochotou pracovat, stejně jako je tomu u ostatních hráčů. Petr Kučera odvedl v Plzni skvělou práci, když Interobal naučil tvrdě pracovat, pro mě to pak bylo jednoduché do toho kolotoče naskočit.

 

V týmu zářila především hvězda Tomáše Vnuka, který byl nejproduktivnější hráč základní části. Jak se ti s ním spolupracovalo?

 

V první řadě bych chtěl Tomášovi poblahopřát ke skvělé sezóně, táhnul nás v mnoha zápasech a ukázal, že jeho přínos je obrovský, pokud je ochoten tvrdě pracovat. Jeho spojení především s Michalem Holým a Tomášem Štverákem fungovalo výborně. Škoda, že konec sezóny dohrával se zraněním a nemohl se připravovat naplno. Věřím, že jeho přínos v play-off mohl být ještě větší. Pokud na sobě bude tvrdě pracovat, jsou jeho možnosti ještě větší.

 

Kdo další táhl tým v této mimořádné sezóně? První čtyřka s Michal Holým, Tomášem Štverákem a Honzou Křemenem?

 

První čtyřka nás táhla prakticky celou základní část, v play-off se přidala i čtyřka druhá a to výraznou měrou. Nicméně já osobně bych chtěl vyzdvihnout oba naše brankáře, Lukáše Němce a Michala Bartůňka, kteří byli základním kamenem úspěšné sezóny. Ukázali výbornou kvalitu a pro tým byli oporami téměř ve všech zápasech

 

Několikrát jsi již zmínil jméno Petra Kučery, jak se ti s ním spolupracovalo?

 

Spousta lidí očekávala, že se s Petrem neshodneme, nicméně já jsem ze svého působení u U-19 věděl, jaký je člověk a trenér. Byla to neskutečná jízda, práce a zábava, bez něj bychom byli poloviční. Chtěl bych mu touto cestou znovu poděkovat za to, jakým způsobem pro Interobal žije a jak skvěle se mi s ním spolupracovalo. Děkuji!

 

V sezóně se podařilo překročit několik milníků – první body s Chrudimí, první výhra Plzně v Edenu ave Vysokém Mýtě, nebo postup do semifinále. Kam budeš chtít tým posunout v nové sezóně?

 

Především je potřeba říct, že hráči skvěle pracovali, dodržovali taktické pokyny a to bylo základem těchto dílčích milníků a vítězství. Uvidíme, jak se nám tým podaří doplnit, nicméně naším cílem je finále a pokusíme se pro to udělat vše. V první řadě bude teď důležité odpočinout si, vhodně doplnit kádr a zapracovat nové hráče do našeho systému.

 

Jak bude vypadat kádr v nové sezóně? Podaří se udržet tým pohromadě?

 

Toto je spíše otázka na naše vedení. Vytipovaná jména pro doplnění kádru máme a uvidíme, jak jednání dopadnou a v jaké sestavě nastoupíme do příští sezóny.

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.