Chrudim podle svého trenéra odehrála dobré utkání a naprosto odlišné od těch prvních dvou. „I tak jsme měli větší iniciativu při hře dopředu, jenže jsme udělali několik chyb, které nás v součtu stály čtyři góly. Bylo to potřetí v celé sezoně, kdy jsme dostali více než tři góly. Na druhou stranu, moji hráči předvedli kvalitní práci do ofenzívy, když si dokázali vytvořit řadu šancí. Myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát v řádné hrací době, ale ne vždy jde tak, jak si představujeme a musíme k tomu uzpůsobit strategii,“ řekl chrudimský lodivod Felipe Conde.

Základní hrací doba skončila 4:4, ale prodloužení jasně ovládla Chrudim výsledkem 5:0. „Před prodloužení jsem hráče uklidňoval a žádal je o to, aby předváděli dobrou práci jako doposud. Věděl jsem, že jsme lépe připraveni. Brzy jsme vstřelili krásný gól po skvělé kombinaci, což nám dalo klid do dalších minut. Sezonu jsme zakončili zlatou tečkou,“ oddychl si trenér mistrů.

Jeho tým zvládl celý ročník bez jediné prohry. „Z pozice trenéra byla radost sledovat hráčský vývoj během sezony, kluci pracovali svědomitě a úspěch si zasloužili,“ zdůraznil brazilský trenér a dodal: „Hráči, realizační tým a všichni, kdo se podílí na chrudimském futsalu, pracovali ukázkově a patří jim uznání. Stejně tak fanouškům za jejich podporu a děkuji jim speciálně za pátek, protože předvedli fantastickou show.“

Reprezentační brankář Ondřej Vahala ve službách Sparty byl z druhého místa zklamaný: „Protože chci vždy každý zápas vyhrát. Ať jsem v něm favorit, nebo outsider. Z tohoto pohledu druhé místo nemohu brát jako úspěch.“

Na druhou stranu hrozilo, že si Vahala letos ani futsal nezahraje. Jeho přesun ze Slavie do Sparty byl složitý, ale povedl se. „Nakonec to tedy úspěch je,“ usmál se gólman Pražanů a navázal: „Představa toho, že bych byl rok bez futsalu, tady byla docela reálná, ale když už jsem nakonec do Sparty přestoupil, tak přišly zdravotní problémy, jako antibiotika, či trable se zády nebo kotníkem. Vrátil jsem se nakonec na semifinále a finále. Nechci říct, že musím být nakonec spokojený, ale ve výsledku druhé místo docela ujde.“

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.