V prvním utkání jste v závěru nastřelili tyč. Ve druhém jste s Chrudimí krok opět drželi, ale pohřbily vás dvě branky při své power play. Co Spartě stále chybí, že tahá za kratší konec?
Jednoznačně koncovka. Šance si vytvoříme, ale produktivita je to, co nás trápí. Ostatně stejně, jako již celé semifinále.

Absolvovali jste velmi náročnou semifinálovou bitvu s Plzní. Myslíte si, že právě dlouhá série s Plzní vás stála hodně sil, které vám ve finále možná chybí?
Neřekl bych, že by nám nějak razantně ubylo sil. První zápas byl reálné měřítko a problém po kondiční stránce jsem nepociťoval. Druhý zápas byl trošku specifický, neboť jsme z různých důvodů točili pět nebo šest lidí a to je proti Chrudimi náročné po všech stránkách.

Loni jste se do finále dostal se Slavií. Můžete porovnat cesty se Slavií a letos se Spartou? V čem jsou odlišné?
Cesty byly, resp. jsou rozdílné. Zatímco se Slavií jsme nebyli favority, dokázali jsme potrápit i mistry ve finále. Na začátku sezony asi nikdo ve finále nevěřil, ani to nebyl reálný cíl. Ale okolnosti ukázaly, jak silný může být tým, když si sedne po lidské stránce a kluci na hřišti i mimo něj tahají za stejný provaz. Mám takový pocit, že něco podobného se povedlo letos v Plzni.

A letošní sparťanská cesta?
Sparta pomýšlí reálně na titul a podřizuje vše tomuto cíli. Futsalová kvalita jako taková tu je obrovská a asi by mě nikdy nenapadlo, že se v jednom týmu potkám s hráči, jako je Wilde, Angellot, Marcelo, Amadeu a další… Někdy bylo trošku komplikovanější se dorozumět a vzájemně spolu vyjít, ale po čase si to sedlo, jazyková bariéra zmizela a já musím říct, že jsem nadšený, jak kabina funguje.

U porovnání ještě zůstaneme. Boje o zlato opět svádíte s Chrudimí. Změnil se herně tento tým? Je ještě silnější než loni?
Felipe se vrátil z Kairatu. Éverton přišel také z Kairatu a do toho se povedl výběr brankáře. Čili ano, myslím, že je Chrudim letos silnější. Ale herně mi přijde relativně stejná.

Ve finálové sérii padlo zatím jen šest branek. Očekáváte opatrnější hru i v pátek?
Uvidíme. Chrudim dělí jediný zápas od celkové výhry. Je mi jedno, zda se bude hrát opatrně či nikoli. Hlavně už musíme urvat bod, celou sérii protáhnout a pokusit se ji otočit.

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?